8 Mayıs 2011 Pazar

Mersin İdman Yurdu'nun Unutulmaz Kaptanı; Ahmet (Giriş)



Mersin idman yurdu'nun süper lig'e geri dönüş yaptığı bu günde anlamlı bir maziden demet sunalım. 1928 doğumlu Unutulmaz Mersin idman yurdu kaptanı Ahmet Gelgeç'i, namı diğer mersin idman yurdu taraftarının birebirde geçemeyeceği adam olmayacağını düşündüğü Ahmet Gelgeç'e taktığı lakapla; Ahmet Giriş. Bizler pek bilmeyiz ancak Mersin'in eskilerine ismini söylediğimizde herkesin ceketlerini iliklediğini görürüz. Tüm kariyeri Mersin idman yurdunda geçmiştir, Turgay Şeren'e toplamda 5 gol atmıştır. 5'i erkek 1'i kız 6 çocuk sahibi Ahmet Giriş'in üç oğlu profesyönel futbolculuk yapmıştır mersin idman yurdu'nda. Bunlardan biri Beşiktaş'a transfer olmuş ancak futbolculuğun kendisine göre olmadığını düşünüp üniversiteyi seçmiştir. Ailecek Mersin İdman Yurdu'nun en vefalı taraftarlarındandırlar.


Tüm hayatı futbol ve mersin idman yurdu olan unutulmaz kaptan 31 yaşında futbolu bırakmak zorunda kalmıştır. Sebebi ise hakeme uçan tekme atması. Hakemin katlettiği maçta gördüğü kırmızı karttan sonra kaptan daha fazla dayanamamış ve hıncını hakemden çıkarmış, Bu olayın ardından bir ay kadar hapis yatmıştır kaptan. Ardından da futbolu bırakmak zorunda kalmıştır. Futbol oynamayı bıraksa da Mersin taraftarlığı hiç bitmemiştir. 2004 yılında şeker hastalığı nedeni ile bacağı kesilmek zorunda kalmış, doktorlara yalvarmış kaptan ''kesmeyin, onlar benim tek varlığım, herşeyim. Bugünlere onlarla geldim. Ne gelirse onlardan gelsin''... Ne yaptıysa da kurtaramamış bacağını, yaşına göre sapasağlam adam, yılları sırtına almış ama bezmemiş adam hastalığa yenik düşmüş, bacağını kaybetmiş. Bu kayıp sonrası gülmemiş yüzü, torunlarına bile gülümsememeye başlamış. Bu acı mahvetmiş kaptanı, sadece yedi gün dayanabilmiş bu acıya, hayata gözlerini yummuştur. Belki şuan bir yerlerde boynunda Mersin idman yurdu atkısı ile süper lige dönüşe seviniyordur kim bilir. Futbolu böyle insanlar sevdirdi bize, iyi ki varsınız, iyi ki vardınız sen ve senin gibiler.


Futbolun alt ligi üst ligi olmaz. Futbol bir olgudur, bu olgunun büyüklüğü, taraftar sayısı/kupa sayısı gibi resmiyetten ziyade az da olsa olan taraftarların sevgilerinin büyüklüğü ile şekillenir.

0 yorum:

Yorum Gönder