18 Ağustos 2011 Perşembe

El Clasico'nun Ardından ( ne de seversin böyle başlıkları di mi?)



Tanımla başlayalım,

Derbi nedir ?

Sana kalsa hemen aynı şehrin iki takımının... diye gideceksin biliyorum. Hatta şöyle hemen sıralarsın:

liverpool-everton, merseyside derbisi
atchletic bilbao-real socieadad, bask derbisi
borussia dortmund-schalke04, ruhr derbisi

gibi..

Çünkü sen ve arkadaşlarında böyle örnek, istatistik ve güzel söz çok. Duvara, bilgisayarının camına, çalışma masana hep yapıstırıyorsun değil mi bu sözleri. Hatırlaması kolay olur öyle. anlıyorum.

Lakin her şeyi al ama şu derbi kavramına açıklık getirmek sana kalmasın. Yazının başındaki fotoğraftan da mı bir şey anlamadın ? nek kere net değil mi o fotografın içerdiği anlam? Neyse, yazıyla da açıklayalım o zaman.

Derbi: Aynı iki takımın her maçında hem taraftarının, hem oyuncusunun, hem teknik ekibinin birbirine girdiği maçlara denir.

İri Pepe'nin, göt kadar pedro'ya dirsek atmasıdır derbi. Aynı zamanda göt kadar messi'nin, iri yarı Pepe'ye korkusuzca girmesi, el kol yapmasıdır.

Gelelim El Klasikoya, Dünyanın en kötü liginin, en önemli maçıydı. Son dakikaya kadar, adına yakışır bir şekilde çok kötüydü zaten. Son dakikada etraf darmadağınlaşınca, hiç tereddütsüz açtım tv'nin sesini ve yaslandım gerisin geriye. Galata köprüsünde balık bile tutacak yeteneği olmayan fabregas'ın yerde kalmasıyla, benim klasikom başladı. Adeta picasso'nun nazik, naif ve bencil fırça darbeleri gibiydi havada uçuşan tükürük damlaları. Dudaklar şekilden şekile giriyor, vurkaçlar başlıyordu. işte o andan sonra, o mükemmel kavga sonrası kesinlikle hem seyirci, hem de taraftar futbola doydu. olması gereken her şey sahaya aniden yansıdı. küfür, tekme, çimdik, tokat, tükürük, boğaz sıkma vs... işte olması gereken futbol, işte derbi.. teşekkürler bu oyunu güzel kılan mourinho ve ekibine gelsin. adamsınız. derbi kere derbi = kavgalı derbidir. net.

Ve Pepe, futbolda onun gibiler artık kalmadı. Simon kuper'e şükürler olsun ki, o muhteşem kitaplarında pepe'ye satır ayırmamış. Bu güzel adam da bize kaldı bu sayede Futbolun sonlarını yaşadığımız bu zor günlerde, pepe gibi az sayıda kalan futbolcunun anıtını dikmek en asli görevimizdir.

Ntv spor'un da dediği gibi, şiir gibi futbol :(

0 yorum:

Yorum Gönder