21 Haziran 2011 Salı

Panenka senin Pope benim

Gün geçmiyor ki yeni bi'dilenişle daha karşılaşmayalım diyemeyeceğim zira günü bırak 35 yıl geçti. Futbolda penaltı her zaman heyecan yaratır, bu açık bi'gerçek. GÜNÜMÜZ FUTBOLU'nda :( ise ilginç atılan penaltıların varlığını görmekteyiz. Takla atandan tut, sağ gösterip sol vurmalara kadar dayanıyor bu. Bunların en eskilerinden biri ise Çek Panenka'ya ait. Köşeye sert bi'vuruş yapacak gibi geliyor, topun altına bi'tık ile golü gerçekleştiriyor Panenka 35 sene önce Almanya karşısında. Sonra bu basit penaltının isim babası haline geliyor. 


Muhtemelen atılan 10 Panenka golünün çoğunu hatırlıyorsun ve sen futbol goygoycusu, ağzın açık izledin onları. Ama ne gerek var bu garip hareketlere? Kaçırdıktan sonra yerin dibine sokulabileceğin dünyada ne gerek var? Adam gibi gel, at penaltını, golünü yap. O top o beyaz çizgiyi geçtikten sonra sen yine kralsın benim için.

Beni heyecanlandıran penaltı Panenka'nın ve benzerleri değilse ne mi peki? Kahrol düşman al sana bomba;

1. Kemik Ergün
2. Kral Hakan Şükür
3. Ümit Davala
4. Pope

Bi'penaltı atılıyor ve o adam savunma oyuncusuysa heyecanın daha yükseliyor, ama Popescu'nun o vuruşu, hayatımda izlediğim en güzel penaltıydı.


O yüzdendir ki, Panenka vb senin, Uefa finalinde Aslanların attığı benim.

1 yorum:

jose dedi ki...

efsane tespit.göko yine üzdü :(

pascal nouma'da aynısını 2002-2003'de atmıştı desem :( baggio gibi vur kaçır ama böyle atma..

Yorum Gönder