16 Eylül 2011 Cuma

Göztepe - Karşıyaka


Bu hafta dünyanın en büyük derbisi var. Güzellemeler yaptığın, yılda 10 kez oynanan Glasgow derbisine benzemez bu, gerçek derbi! Çekirdekten Evertonlu Rooney, Liverpool maçına yaklaşırken kalemini eline alıp hazırlıklara başlayan sen, Maça bir gün kala sus pus oturuyorsun. Şaşırdık mı, HAYIR! Bank Asya derbisi > diğer derbiler hatta superclasico (ich başkana selam olsun). Öncelikle derbi nedir? Sözlük anlamını bırak şimdi, derbi rakip taraftarlar birbirini gördüğü anda saldırıya geçiyorsa, rakipten atkı veya bayrak alınıp bu zafer gibi kutlanıyorsa, rakibin mekanı basılıp gururla anlatılıyorsa yaşanır. Ama futbolun beşiği İngiltere'de Liverpool ve Everton taraftar pubları yanyana yeeaa dediğini duyar gibiyim. Öyle derbinin amına koyayım. Premiyer lig özetlerine bazen bizde denk geliyoruz limancıların derbisinde koca kale arkası rakibe verilmiş, arada güvenlik şeridi bile yok. Deplasman takımı gol atıyor rakibin 3 metre yanında hoolleeaaayy gibi mal nidalarla ayağa fırlamış sen sadece oturuyorsun. Sonra efsanevi taraftar Kop! Kop git dilo. Derbiyi derbi yapan unsurları sıralayayım sana oku;

1- Derbiye rakip taraftar alınmaz. Alınsa bile o taraftarı sayısının 2 katı kadar polis korumalıdır! Yoksa ölüm ve kan kaçınılmazdır. Kansız derbi mi olur amına koyim.
2- Derbide tek tezahürat küfür olmalıdır. Desteğe falan gerek yok, derbiye motive olmayan futbolcu zaten o gün bıraksın futbolu. Taraftar rakibe sövmeye gelir stada.
3- Derbi oynanırken sahaya taraftar gimelidir, ama öyle çıplak şovmen sik kafalı jimmy jump gibi değil amk. Sahaya girer rakip kaleciye saldırırsın. Piskolojik savaş bunu gerektirir.
4- Derbide sahaya eline ne geçiyorsa atarsın. Ne o lan yan hakeme elini uzatsan değceksin ama baskı kurmuyorsun. İki küfretsen ofsayttan 2 golün var, bu kadar mı cahilsin.
5- Rakip hocanın kafası yarılmazsa o maç derbi tarihinden çıkarılmalıdır. Rakibin hocasının stadyumda ne işi var amk, taktiğini tesiste versin maçı televizyondan izlesin.
6- Derbiye kadın ve çocuk gitmez. Gidenlerin ezilmesi vaciptir.
7- Derbi alt biter. Hocalar korkaklıklarından skoru 0-0 a bağlamaya çalışır.
8- Derbi kaybedilirse tesis basılır, hatta mümkünse topçu tartaklanır. Bu yazdığım sezon başlarındaysan sana şampiyonluk olarak geri döner.

Son olarak;
Derbilerden önce adı hiç duyulmamış adamlar çıkıp dostluk mesajları verir. Onlara sakın kulak asmayın, dostca derbi mi olur amk! Derbi demek olay demektir, emniyet bir hafta önceden başlayacak tırsmaya, polis uyku uyumayacak maç gecesi. Dostlukmuş, bu ibneler dostluklarını balık restoranlarında pekiştirsin. Ordövr bıcağı onların, döner bıçağı benim :(

Özcan Kızıltan istifa.

3 yorum:

ich dedi ki...

O kadar aradan sonra bu maç yarıda kalmazsa ligin 2. yarısındaki maça hiç çıkmayın

cnyvz dedi ki...

maça açılan bahisler arasında maç yarıda kalır yok mu? eve dikişsiz dönersem bu maçı derbi listesinden çıkarırım :(

cnyvz dedi ki...

1-1lerini sevindirdiler. utanıyorum

Yorum Gönder