1 Aralık 2011 Perşembe

Borges'e cevap



Vakti zamanında borges peygamber sendikaya yorum bırakmıştı. Aklıma düşürdü bugün biri tekrar, cevaplayayım dedim. Kendim zerre değer verdiğimden degil de az-çok takip eden var onlara ayıp olmasın. Yoksa kendisi, bize yazdığı mesajdaki üslubuna bakarsak da ifade ettiklerini az çok tararsak da tartıya koysan bizim için boş oğlu boş çeken biri. 3 ay boyunca da her gün o mesaja cevap gelecek mi acaba diye de eli klavyede beklemiş biridir, bundan da eminim. Aslında o kadar süre de herhangi bir şey yazmamamış olmamamız isabet olmuş. Ne mesajını ne kendisini zerre umursamadıgımız görülmüş. Tabi senin için güzel mastürbasyon olmuştur hazret! degil mi?

Neyse...

Öncelikle içeriğe takılmadan, sadece yorumu yazarken kullanılmış bir iki cümleden bahsetmem lazım çünkü içerik mühim değil, anlaşırız anlaşamayız, ortak kabul ettiğimiz şeyler vardır yoktur, doğruluğunu ya da yanlışlığını kabul ederiz etmeyiz bunlar bir tartışmanın odak noktaları zaten. Ama...

''Kıçından başından anladığınız tek konu da maalasef bununla...''

''Cantona'yı dilinize dolamanız kendinize ve yanlışlıkla yolda orda burda
bunu size açıklama zahmetinde bulunacak olana eziyet daha çok. Gerek yok sevin kendinizi.''

Gibi cümleler yazarak ne tip bir kafa yapısına sahip olduğunu belli etmiş birinden bahsediyoruz. Bıkmadınız hiç biriniz; şu iki cümle, iki farklı tavır öğrenince/yaşayınca tepeye çıkmaya, özgünlük bokuna götünüzü parmaklamaya.

Bırak babacan bu elitist tavırları, senin içinden çıktığın kültür ve kendini yetiştirdiğin sosyal ortam farklı diye, 'modern' diye bir başka türlüsünü hakir görmekten bıkmadın(ız) mı?

Cümleye bak!

''orda burda bunu size açıklama zahmetinde bulunacak...''

Ya hakkaten böyle düşünüyor olabilir misin, bu derece saygısız olabilir misin diye düşündüm baya. Evet olabilirsin sen, çünkü cevaplayamadığın her şeydeki acizlik duygusu; karmaşık cümleler ve başka birinin hiçbir şeyi bilmedigi argümanlarıyla çözülmeye veya çürütülmeye çalışılıyor tarafından. Hadi okuyanı tatmin ettin, hadi beni de, gerizekalı mıyız hakikaten acaba'yı düşünmeye ikna ettin, sen arka planda bunun böyle olmadığını bildiğin halde nasıl bir tatmin yaşıyorsun. Yoksa kendini de mi inandırıyorsun bir insanin bu kadar gerizekalı olabileceğine. İkincisi ise eyvah ki ne eyvah. Bulandığın şey üzerinden hiç temizlenmez.

Sen benim Cantona'yı anlamak istememe, Clough'un ve diger hazretlerin antin kuntin aforizmlarına hiç ilgi duymamama, duyandan da irrite olmamama, 'anlayamıyorsun' gibi ucuz bi silah ile cevap veriyorsan, kusura bakma ama senin algı düzleminde ciddi hasar var demektir. Ama biz senin gibi degiliz, anlamak istersen anlatabileceğimiz zeka ve azmimiz var. Sen yeter ki iste hem de çok farklı öğretme/öğrenme metodları da var, çözeriz.

Eğer ortada bir yanlış anlama/tepeden bakma/küçümseme veya şov varsa bunu yapan sensin. Çünkü senin indirgeye indirgeye tek düze hale getirdiğin, yoldaki çoğu adamın yolda görse tanımayacağı insanların üç beş lafını futbol kuralı, genel-geçer haline getirmene karşı çıktığımızın farkına varmadan konuşan sensin. Buraya gelip de kick&rush'tan bahsedecek durumda olduğun için neyi savunduğumuzun farkında değilsin. Biz zaten kick&ruch v.s. kalıplarına karşıyız. Bu kalıbı bir futbol stili olarak iyi kötü anlatmana karşıyız. Elin ingilizinin kullandığı tabirin, hollandalısının aforizmasının benim amatör ligimde bile bilinmesi gereken olarak nakledilmesine karşıyız. Senin bu küstahlıkla buraya gelip bu lafları bilmeyenlere veya bilse de kullanmak istemeyenlere futbol gerizekalısı muamelesi yapmana karşıyız.

İyi kötü bir blogun var ve eminim ki gayet takip edilen bilgiler veren birisin. İşini severek yapıyorsundur, yazdıkların güzeldir, bilgi verir, şudur budur. bunlar benim umrumda değil. Sende benim aradığım hiçbir şey yok. Ha aradığını sende bulan vardır, o yüzden bu adamı takip etmeyin vs. diyecek/ gelip blogunda sana giydirme derdine düşecek degilim, işin en doğrusu bunun işe yarayacak yöntem olmadığını bilmeyecek seviyede biri değilim.

Bilmediğin çok bariz olduğu için bilgilendireyim; ben sana ve senin gibi bloggerlara hatta sen ve senin gibilerinin mantığına karşıyım. Bu blogun da yazarlarından biriyim, ortada bir ironi yok, tepkimi bu şekilde verebilirdim ancak. Klasik blog figürüne tepki amacıyla yaptım bu işi hep. Senin yaptığın iş doğru, güzel olabilir. Benim sorunum esasen bu da değil. senin yolunda ilerlemek isteyen insanların futbolun içine
sıçtığını düşünüyorum. O yüzden size komple tepkiliyim. Tepkimi de buraya onlarca defa yazdım, ama buraya yazdım. Açıp okuyan, biraz da 2.5 tl veremeyip stada giremediğinden ağaç tepesinde maç izlemişlerin futbolu neden sevdiğini anlayabilen bir insan benim neyi savunduğumu anlayabilir. Sen de anlarsın tabi ki ama işine gelmez. İstediğin platformdan, istediğin üslupla veya gelip burada bizle uğrasabilirsin sorun değil ki zaten üslubumuz az cok belli. Bunlardan gocunmam da çekinmem de. Ama bu zavallı tavırla varabileceğimiz hiç bir köy yolu bile yok. Hele birine nasıl yazı yazmaması gerektiği ile ilgili yön verecek terbiyesizlikte olan birine karşı verecek cevabımız bile yok bundan sonra.


Katılmıyor olabilirsin, yanlış görebiliyor olabilirsin ancak ben futbol statlarında şiddete, profesyönellik dışı şeylere sempati besliyorum. Laf sokmuşsun ya hani git yap ondan sonra yaz falan diye, bunları yapmayan/yapamayan bir kişi bunları zaten yazamaz merak etme. Biraz avam oldu ama senin o iğrenç ve içi boş bilgiçliğine ancak bu şekilde cevap verebilirdim. Bu cevaptan anlayacak adam ancak o şekilde bir şey yazar çünkü; acı sbt.

Ha bi de senin gibi bitireyim;

Adı borges, arkadaşları ona aynştayn diyor!

16 yorum:

ramos dedi ki...

benim anlamadığım bir nokta var; borges kimdi?

hayat bazen çok sıkıcı. dedi ki...

başkan ağladım yemin ediyorum

jose dedi ki...

buraya gelip "ben farklıyım,paçalarımdan kalite akıyor" türü yorum bırakan romantik bloggerlar eminim ki bizden fazla bakıyorlardır acaba ne yazdılar diye :(

gokmenoz dedi ki...

Borges Schopenhauer'u yazmak için google'a sch yazıp bunu mu demek istedinizi görünce sevinen adam değil miydi?

Gusad1nh0 dedi ki...

Sol taraftaki resimler?

Borges dedi ki...

Güzel cevap:)

ramos dedi ki...

o değil de schopenhauer kimdi:(

tayyar dedi ki...

bodom öncelikle başlıkta borges'in ismini kullandığın için borges adına teşekkürü bir borç bilirim. sonuçta google'a her gün borges yazıp aramak zor iş. ama sonuçta bunu da yapan arkadaşlarımız var.

ikinci olarak; her çıkışın bir inişi vardır, kurmay yazar akdem'e sahip çıkın.

bishop dedi ki...

borges kim lan alman bir sinema oyuncusumu ? bu arada benim pc de sorun var heralde lan sol taraftaki resimler sag tarafa gecmiş gene masraf var amk!

paezb dedi ki...

başlığa bakıp boluspor borges diye bir brezilya'lı aldı sandım :( neyse ki olayı kavradım ama hala anlamadığım bir nokta var olaya vakıf olanlar aydınlatsın beni, faşist ne demek ve faşist olan kim?

oğuzhan dedi ki...

borges dedikleri üstad schopenhauer den alıntılar yapıp sonra postlarında çiçekten, böcekten, uçurtmadan, sudan mutluluk çıkartan bi kişiliktir. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? o aforizmayı kaldır artık borges, senin ne kadar numaracı olduğunu alem öğrendi. üstadın kemiklerini sızlatma...

ultrAs dedi ki...

daha sağını solunu bilmeyen gelmiş sendikaya laf çarpıyor,istiyordun Bodom tokatlamış acı sbt

Gusad1nh0 dedi ki...

Konuyla alakası yok ama bi Ahmet Selçuk İlkan yazısı bekliyorum Bodom başkandan özellikle.

bss dedi ki...

burası özel bir mülk,sahibi istediğini yazar bunu beğenmiyorsan okumazsın,doğrularına uyuyorsa,eğleniyorsan okursun.borges bence türkiye nin en güzel futbol bloğu,(erenlogoğlu ve noat samisa ile birlikte) ama kendisinin böyle bir yorum yapması pek olmamış,sonucunda burası faşizanların ''biz ezilenin de yanındayız'' gibi düşünüp eğlendikleri bir yer,bende pek uğramıyorum buraya,çünki aynı kafada değiliz şöyle derbi ile ilgili güzel bir fotoğraf bulabilir miyim acaba diye girdim ama malesef borges in bu hakaret içeren mesajının cevap yazısına takıldım.

di canio,bu platformun omurgasını gösteren en belirgin fotoğraftır.

benim bir bloğum yok,aşırı sıradan bir okuyucuyum,o yüzden bu türlü bir eleştiriyi yapmak istedim.

çok tehlikeli olan 20-23 yaş arası bir yaşta olduğunu düşünüyorum,neden tehlikeli? çünki çocuksundur ama hala çocuk olduğunu bilmezsin büyüdüm adam oldum sanırsın ama yanılırsın.bir kaç sene sonra karakterinde büyük değişiklikler olacağını düşünüyorum.

Borges dedi ki...

Bakın bu tartışmayı uzatmak anlamsız. Her yazının, her dokunuşun mutlak suretle bir değeri vardır. Herkes kendi bilgiği doğruyu elbette yazıya geçirebilir. Hepimizin blogu var ve herkes bloguna yorum alıyor. Dolayısla benim yazdığım pek çok yazıya yazıldığı gibi buraya da yorum bıraktım. Hepimiz hem okuruz hem yazarız. Bunda bu kadar büyütülecek bir mesele yok.

İki düşünce vardı. Birisi geyik: olm bak aslında bunu demiştir muhabbeti. Doğrudur yanlıştır bunların üzerinde hiç durmuyorum ve fakat diğeri önemlidir. İnsanları şiddete yöneltiyorsunuz. Liverpool atkısı olanı dövün, nasıl bir özgürlüktür ? Şiddete sempatim var cümlesini algılamak zor benim için.

"http://haber.gazetevatan.com/Haber/415473/1/Gundem"

Bundan keyif mi alıyorsunuz allahaşkına? Abin, baban, deden, kardeşin kafatası kırıldı, komadadır haberini aldığında "fanatikler" yaptıysa oley diye çığlık mı atıyorsun evde? Onu dövün, bunu gördüğünüzde dövün filan nedir?

Bu benim buraya son yorumum. Sataşmalar, onlar, bunlar bir yana kalsın keyiflidir ama diğer taraf tehlikeli. Amatör ruh başkadır, kişinin kafatasının kırılıp bir köşeye ölüme terkedilmesi ise çok başka. Ayrımı görmeniz dileğiyle..

Eyw.

inci dedi ki...

hehehe kendi içinde çok tutarlı hehehe kendi içinde çok mantıklı hehehehehehehehe. hehehe. mantıklı hehehe. hehehehe. çok tutartlı hehehe.

hehe :(

Yorum Gönder