1 Mart 2011 Salı

Göztepe - Bozüyük

Oradaydık..


Bank Asya Birinci Lig'e koşar adım yürüyen Göztepe, grubun iddialı takımlarından Bozüyükspor'la oynadı geçen pazar. İnternetteki modernizm rüzgarına kapılıp maça tam saatinde gitmeye karar verdim ama karşılaşmanın Atatürk Stadında oynandığı gerçeğiyle bilet kuyruğundayken gelen gol haberiyle yüzleştim. Daha stada giremeden sevindiren Göztepe'yi çılgınca desteklemek boynumuzun borcuydu artık. İçeri girdiğimizde Atatürk Stadının tarihi günlerinden birini yaşadığına şahit oldum. Kapalı neredeyse yarıya kadar dolu, açık yarıdan fazla doluydu (o stadta bir kere maç izlemiş herkes anlamıştır neden tarihi). İçeri girdiğimde dakikalar 7'yi gösteriyordu, tabelada da Göztepe'nin 1-0 üstünlüğü vardı. Golü Ramazan'ın asistiyle İlhan atmış. O kadar temposuz o kadar sıkıcıydı ki maç nerdeyse futbol orgazmı yaşıcaktım tribünde. Yanımdaki genç bir ara pas veremeyen Tayfun'a 'ya xavi'yi hiç mi izlemedin amk' dedi ve babası 'ne dion yarraaamm' diyerek ensesine tokatı bastı. O an benim için maç yeniden başlamıştı. Dakikalar 14'ü gösterirken Göztepe topu hiç kaptırmadan tam 3 ver-kaç yapıp 9 pas üst üste yaptı, lütfen kayıtlara geçsin bu ikinci lig tarihinin rekoru olabilir. Tam 9 nitelikli pas yapıldı, o anda maçtan çıkmayı düşündüm ancak Göztepe aşkı yine ağır bastı ve kaldım. Dakika 38'i gösterdiğinde Göztepe maçın adamı Tayfun'un asistinde Raşit'le bir gol daha buldu ve ilk yarı 2-0 tamamlandı.

İkinci yarı Göztepe fişi çekilmiş gibi başladı maça. Yürüyerek top oynadılar resmen. Bozüyük'ün gol atması kaçınılmazdı. Özcan Kızıltan maçı kenardan taraftar gibi izlerken rakip Ömer'le golü buldu. Maç 2-1 olunca Göztepe biraz daha topu ayağında tutmaya, rakip yarı sahada kalmaya başladı. Tam maça tekrar ağırlıklarını koydular ki İzzet'in asistinde İlhan farkı tekrar 2'ye çıkardı. Maç 2-1 olduğunda tribündeki yaşları 40-45 arasında olan 2 dayı takıma saydırıyordu, 'her maç aynı amına koduklarım adam gibi top oynayın' diyordu. 3. gol gelince arkalarındaki dayı şapkasını birinin kafasına taktı vurmaya başladı. Ne oluo amk derken ortalık karıştı ve 3 dayı birbirine girdi. Kimse ayırmayınca sarıldılar ve 'Hayatımı Siktin Göztepeee' diye bağırmaya başladılar.


Maçla ilgili kısa kısa söylemek istediklerim var;

- Göztepe açık tribünü bitmiş. Nerdeyse ben en öne geçip millete bağırın lan yarraklar dicektim. Hele ikinci yarıda iki kız amigoluk yapmaya kalktı ki, durum evlere şenlikti.
- Kapalı tribün efsanesi 15 yıl önce bıraktığım gibi devam ediyor. Onlar olmasa maç çekilcek gibi değildi.
- Yanımda Duayen Nagip Abi vardı. Duayen deyince Hıncal Uluç dicem sandın dimi lan, avucunu yala amk. Atletico Madrid maçını yaşadım sayesinde.
- Takım iç sahada bile böyle oynuyor Bank Asya yalan olabilir. Özcan Hoca birşeyler yapmalı yoksa 'şampiyon yap bizi götümüzden sik bizi' diyen taraftar onu tenhada kıstırabilir.
- Atatürk Stadı gerçekten soğuktu. Kardeşimle birbirimize sarıldık ısınmak için. Nerdeyse koltukları yakcaktık.
- Tribündeki dayılar efsane. Biri Bozüyük'ün kel kafalı sol bekine 'laaann amuna kodumunun keliii' diye bağırırken 3 sıra aşağıya yuvarlandı. Göztepe aşkı bambaşka.
- Açıkla kapalı tribünler arasında bariz dillendirilmese de husumet var. Karşılıklı tezahürat bile yapılmadı. Göz Göz bile çekilmedi.
- Kale arkasında 20 kadar Bozüyük'lü vardı. Göz Göz falan çektiler, atkı değiştirdiler, kendilerine 'hergeleler' diyorlarmış. Tribünde dostluğu kardeşliği sevmiyorum amk. Göz Göz diye bağırcaksan ne geliyorsun İzmir'e onu biz yaparız zaten.

Şimdi can yakacak paragrafa gelelim. Maça ısrarla çağırdığım Leventdem ve Bodom açıktan söylemeseler bile aldığım duyumlara göre kız arkadaşlarıyla Alsancak'ta romantizm yapıp sıcak şarap içmiş. İçimizdeki dilencileri artık kınamıyorum bile. Dönmeyin yolunuzdan gidin oscara dilenin, kızlara Colin Firth çok iyi oynamış yeaa yalanları sıkın cool görünün tiyatro sözü alın D&R'dan kitap beğenin :(

Haftaya Altay-Orduspor maçında deplasman tribününden gözlemlerimle burda olcam. Bodom ve Leventdem kesin o gün sanatsal bir faaliyet bulurlar kendilerine.

4 yorum:

gokmenoz dedi ki...

yazıyı okudum ve 580 km uzakta olmama rağmen stadda yanındaymış gibi hissettim :'(

sendikanın göz nuru cnyvz altligin yeni kralıdır artık. zaten şüphemiz yoktu lakin bodom ve leventdem'in yalancı dilencilikleri yok mu işte?

inanması güç gerçeği açıklıyorum, bu iş burada bitsin;

leventdem şiir kitabını çıkarmak için didim'e kaçıyorum hafta sonu kafamın rahat olması lazım yea diye mesaj attı. geri dönmedim.

bodom ise çok üzülerek söylüyorum ama abi kız gelecek kek yapıyorum kabartma tozu kaç paket atıyorduk dedi, rehberden sildim.

dön demeyi valla unuttum ben :(

leventdem dedi ki...

O kadar temposuz o kadar sıkıcıydı ki maç nerdeyse futbol orgazmı yaşıcaktım tribünde

gelmiş geçmiş en güzel cümle :((

göztepe liderliğe koşarken tüm stadin özcan hoca istifa diye inlemesi??? işte beyaz grup bu...

gökmen = entel maganda :(

jose dedi ki...

"Dakikalar 14'ü gösterirken Göztepe topu hiç kaptırmadan tam 3 ver-kaç yapıp 9 pas üst üste yaptı, lütfen kayıtlara geçsin bu ikinci lig tarihinin rekoru olabilir."

bu paragrafta duygulanmadım değil.ilüzyon sırrı arayan dilenciler bunlara biraz göz atsaydı türk futbolu başka bir yerde olur diyerek lale devri hayranlarına bir selam çakalım :.(

Adsız dedi ki...

Ekibimiz Casper servisleri olarak paylaşımlarınızı çok beğendik. Bloğunuzda başarılar dileriz

Yorum Gönder