1 Mart 2011 Salı

Reklam sektörü Afili Dilenciler'i görmezden geliyor!

Evet reklam manyağı, televizyon düşkünü. Bugün kalbin kırılacak, biraz da reklam sektörüne sallayacağız. 2 saatlik dizilerin arasında, maç yayınlarının tam ortasında ve hatta kupayı alan takımı göstermeyip kısa bi'reklam arası kelamıyla zevkimize tecavüz eden bi'sektörün varlığı canını sıkmıyor mu? Biz açıkçası çıldırıyoruz. Reklam yapma demiyoruz, yap ama hobi olarak da yapma. Zira saçma sapan zamanlarda reklamları girmeye zorunlu bırakma ya da alakası olmayan bi'anda alakası olmayan reklamları sürme ekrana. Oynattığın kişilerden tut, saçma sapan yazılmış metinlerine kadar bunaltıyorsun bizi. Ya adam gibi metin yazarlarıyla çalış, kaliteli işler çıkar, ya da oynattığın yüzler o kadar etkili olsun ki piyasayı devir.

Örnek mi verelim? Sene 2002. Delikanlı kızlar molped kullanır :( Hadi ya. Reklamı izleyince hatırlayacaksın. Birkaç nükteyle sempatiklik peşinde koşan 4 kız oynuyor. Güzellik yarışmasına katılan herkesi oynatmak "adet"ten olsa gerek :(


Zamanında off hacı çok iyi kızlar yea, oğlum bereli çok tatlı lan diye dileniş göstermediysen bir daha klavyeye dokunamayayım. 9 sene sonra peki neler oldu mu dersin? Yıllar geçti, zamanın delikanlı kızları hep bi'yerlere geldi.



#1.Tuba Büyüküstün: Ihlamurlar Altında'yı izleyip ağladın biliyorum. 2 sene cep telefonu melodini yapmadın mı hadi söyle.

#2 Nil Erkoçlar: Marjinallik ile tatlılık arasındaki ince çizgiye bayıldın değil mi? Emret Komutan'ımda 5 dakika izlemek için kilitlendin yeri geldi ekrana.

#3 Yasemin Ergene: Doktorlar'ın müptelası ben miydim? Anatomi sınavına girsen en az BB ile geçerdin. Kutsi'ye bile katlandın ya dilo, büyüksün.

#4 Hande Katipoğlu: Sen de mağdursun dilenci, ay nov :(


Bu dört kadın da o molped reklamında sonra proje üzerine proje, reklam üzerine reklam koyup, ününe ün, paraya para kattılar. Helali hoş olsun. Peki sana sorarım, bizim günahımız ne? Reklamlarda oynayamadık diye, ekranlarda bulunamadık diye mi adımız, sanımız duyulmuyor. Güzel kızları oynatmayı biliyorsun, şeker çocuk Düzyatan'ı da oynatıyorsun. Afili Dilencileri niye es geçiyorsun?


Ayaktakiler (soldan sağa): Rahat ol, daha ayaklanmadık.

Oturanlar (soldan sağa): Belgarath - Leventdem - Bodom - Gokmenoz - Jose - Cnyvz


Ercan Taner olsa şunu derdi: Hiç farketmez, hiç farketmez, sarışın, esmer, kumral hiç farketmez, harikasınız afili dilenciler harika.


Reklamcılar sözüm size, henüz çok geç değil. Saçma sapan cast ajanlarını bırakıp, keşfedilmemişi seç, hak edene hakkını ver! Popüler giden şeyleri kullanmak işine yarayacak ama bu Afili Dilenciler çok farklı!

 En yakın zamanda Gilette Blue 2 ile görüşmek dileğiyle.


6 yorum:

leventdem dedi ki...

puhahahahah bundan iyisi yazılamaz desem? kapatalım mı blogu?

artık araştırmacı gazetecilik de yapıyoruz... gökmis>erhantelli.

efsane post bereli hakketten güzelmis yeaeaea diyecektim ahah

jose dedi ki...

#1.Tuba Büyüküstün: Ihlamurlar Altında'yı izleyip ağladın biliyorum. 2 sene cep telefonu melodini yapmadın mı hadi söyle.

aşmış tespit.

GokmenOz > Oz Büyücüsü.

gokmenoz dedi ki...

etelli sallar biz gerçeklerle ortamı sallarız levodem:(

jose'nin kelime oyunu bariz gol. levendtem'i kelime cambazı sanardım ben de. yeni sihirbaz jose!

cnyvz dedi ki...

ahahhahhah amk dns ayarlarını ayarlamaz olaydım. leventdem sen olmasan bu postu görmicektim negzel :))
öldüm gülmekten, bu arada resimlere bakınca sendikaya yakışıklılığımla fazla geldiğimi görüyorum. ünlü olma hayali kuran gokmenoz üzülür mü bu yoruma :)

gokmenoz dedi ki...

ünümüz mühim değil, sözümüz yeter. cnyvz'un olduğu yerde kızlar bana bakmaz, leventdem'e maybe :(

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

starbakslarda samimi pozlar vererek gönül hırsızlığına devam eden leventdem ile aynı karede ramazan bayramında köyde portakal ağaçlarının arasında babamdan gizli sigara içerken verdiğim pozu görünce hayattan soğudum.

şimdi sana soruyorum sendiki; ya leventdme ya ben :(

Yorum Gönder