1 Ağustos 2011 Pazartesi

Kahrolsun Joga Bonito





Uyarı: Bu blogu ve şimdi yazacağım yazıyı kendini futbol sosyalisti olarak tanımlayanlar okumasın.


Yeter artık. Söylemiyoruz diye kabullendik sanmayın, hala yenilmedik size. Hala futbola inanan üç beş kişi olsak bile bu sevda herkesi döndürene kadar sürecek.


"tanrı futbolu gökte oynamamızı isteseydi, oraya da çim koyardı." BRİAN CLOUGH.

Bu ne lan? bu ne amına koyim ya. Çıkıp dedik mi futbol havadan oynanır, yerden oynamayın yoksa allahü teala kızlara da pipi takar hayatı zindan ederdi bize diye. demedik. çünkü futbolu kalıplaştırmıyoruz senin yaptığın gibi. futbolun şartları neyse onu yaparsın, bu artistliğiniz kime ? havadan oynayan takımlara karşı bu tavır nedir ki hacu ya. milattan önce iki tane kupa kazandın natingım farıstla diye futbol ilahı mı kesildin başımıza. adam natingım forıstla dünyaları kazandı, sen kimsin bodom da bu adama laf ediyorsun diyen üstün zekalı futbol sosalistleri, romantik serserilere de ben değil dilencilerin tanrılar konseyi başkan yardımcısı mehmet özkan cevap versin; '' eski zamanlar ile bu zamanlar farklı, önceden bir alt lig takımının dev takımları yenmesi daha olağandı, yıldız futbolcuların sadece büyük takımları tercih etmesi günümüze göre daha azdı, yani şu an günümüzde bir alt lig takımının dev bir takımı yenme ihtimali 0'a yakınken eskiden bunlar olağandı.'' Ben demiyorum dilenci, mehmet özkan diyor, lig tv'nin top sakallı, manchester united sempatizanı, aceto'nun panpası. Türk futboluna acıyan futbol tanrılarının karar yeter sayısıyla bize devrim yapsın diye gönderdiği rijkaard 85'ten sonra servet'i ileri gönderdiğinde de tanrı çimlerini gökyüzünde yaratmamıştı ey rahmetli clough. Umarım bundan daha başka saçma lafın yoktur.


"tüm dünyaya bunun (futbolun) bir onur, zevk ve sanat işi olduğunu hatırlatmak için buradayım" ERİC CANTONA.


Çocuk mu kandırıyon sen emmi ya. Sen değil misin seyirciye tekme tokat dalan aq. Şimdi de çıkmış sanattan zekten bahsediyon. Yemezler, joga bonito reklamlarından götür cukkaları, sonra uçan tekme at taraftara, sonra bankalardan paralarınızı çekin de futbol sosyalisti heyecanlı solcuların kalbine girmeye çalış. yemezler. yallahtazyik.



"4-4-2'yi unutun, 1-1-8 oynayin" ERİC CANTONA.

Lütfen biri çıkıp bu sözler şaka desin ne olur. Tamam, insanlar böyle saçma cümleler kurabilir, peki ya bunlara inanan futbolun romantik şovalyeleri? siz onlarda betersiniz, çünkü onların götünü kaldıranlar da sizlersiniz. Kendinize gelin lan, güzel futbol diye diye futbol izleyemez olduk ne copa amerikada, ne dünya kupasında aq. allahtan bank asya ve 2.ligimiz var da gözlerimiz futbola doyuyor.


Joga Bonito saçmalığı kuralları;

1. -bizim oyunumuzda rakibe dalmak yoktur "dalma" denizde olur.
2-hakemle tartışmak yoktur, "tartışma" politikada olur.
3-ofsayt taktiği yeterince hızlı olmayanların başvurduğu acınası bir taktiktir.
4-biz futbolu kendimize özgü değerlerle oynarız. "güzel oyun" a ait değerlerle.



Tamam hadi, ciddiyim ilk iki kurala laf etmeyecem, bana göre yanlış olsa da biraz olsun sana hak verecem dilenci. Ama ne olur bana hak ver, 3. ve 4. kural nedir? lütfen biraz kalıplarından kurtul da düşün, saçma değil mi? güzel oyun galibiyettir diyoruz bunun neresi yanlış. güzel futbolunuzun ta varlığına sokayım. gene çıldırttınız gece gece beni allah kahretsin futbol anlayışınızı sikeyim. Fark yaratacam, gönül teli titretecem diye de saçmalamayın ne olur. dilenciliği bile ayaklar altına aldınız. utanın.



Vallaha daha yazacaktım da küfüre çok gidecek elim, sonra gene sivri zekalı dilencilerle uğraşmak zorunda kalacam, o yüzden özet geçiyorum dinleyin futbol jedileri.


Şunu iyi anlayın artık, futbolu dünyada üç takım(a'sınıl, livıpool, bağsılona) oynamıyor. Futbolun güzelliği de sadece messi ronaldo değil. Futbolu sadece nike reklamlarına seçilme yeterliliği olan adamlar oynamıyor. Savaşları dahi kazandıranlar geri plandaki isimsiz kahramanlardır. nihatlı real sociedad şov yaparken gerideki schürer'i çok çabuk unuttun kovacevic'i izlemekten. Sedat ağçay yapması gerekeni yapıp sert oynadığında tutuşurken melo'ya bidon diyenlere para hesabı yaparken görüyorum seni, üzülüyorum. Bu adamlar için facebook'ta grup aç demiyorum, sadece adam yerine koy. emektar futbolcu lafının da ebesini siktin, bayrak adam lafının da anasını siktin, güzel futbol diye diye futbolun bacısını siktin, muhammed mustafa için yalvarıyorum şu saçma futbol kalıplarından kurtul bari. Bu geriplanda kalan futbolcuları silip atmayın, onlar canımız. Biz onları seviyoruz. ersin güreler > emilyanı insua, liverpool'un ortasahasındaki kel adam= adam gibi adam. hazırlık maçında sert ve çirkef olan adama dileniriz, senin saçma sapan güzel futbol anlayışına değil. siktir git youtube'a legendary keni dalgliş yaz.

2 yorum:

Borges dedi ki...

"tanrı futbolu gökte oynamamızı isteseydi, oraya da çim koyardı." BRİAN CLOUGH

Klasik İngiliz futbolu tabiri vardır. Kick & Rush. Orta sahasız ve geriden top şişirilir öne doğru bolca. Şişir anam şişir. Yukarıda bir çim saha olursa orada oynardın o derece. Dolayısla Clough bu oyun tarzına yönelik esprili ve güzel bir yaklaşım sergilemiş. Her kalkan uzun topun eleştirilmesi değil. Kıçından başından anladığınız tek konu da maalasef bununla sınırlı da değil. Anlaşılmaması ancak ve ancak ingiliz futbolunun hemen her futbolseverin bildiği karaktersitik özelliğinden bihaber olunmasıyla mümkündür.

Burasını algılayamadığınız noktada Cantona'yı dilinize dolamanız kendinize ve yanlışlıkla yolda orda burda bunu size açıklama zahmetinde bulunacak olana eziyet daha çok. Gerek yok sevin kendinizi.

Sol taraftaki resimleriniz bi harika. Lakin en çok hoşuma gideni Volkan Konak'ın üzeri çizilmiş ve İsmail Türüt'ün seçilmiş olmasıdır. 'Plan yapmayın plan' ile Ogün Samast'a güzelleme de yapıyordu ve çok doğrudur. Siz İsmail Türütsünüz -ne bir eksik ne bir fazla- biz de diyelim ki Volkan Konak. Bizden beter her tarafınız siyaset kokuyor haberiniz mi yok nedir kendinizden anlamış da değilim.

İki post aşağıda bir taraftarı diğerine saldırtma girişimi söz konusu. İşin esprisi filan da yok o satırların içerisinde. Üç kişi de üç bin kişi de okusa birazcıcık sorumluluk sahibi olmak fena olmaz.Bu ülkenin statlarının içerisinde gerçekten sizin gibi futbolseverlerin/şiddetin az olduğunu filan mı düşünüyorsunuz? Götü yiyen taşağı olan da gider atar tokatı.. Belki sonucundan çıkardığı ders ile böyle yazılar yazmaması gerektiğini de idrak eder.

Hep kötü mü ? Bi daha yolumuz düşmez demeden geçmeyelim. Şu 22 yanlış pas sonucu gol postu.. Muhteşemdi. Güldürdün piç dersem anlarsın muhtelemen.

Sercan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder