25 Aralık 2010 Cumartesi

en efsane en gerçek futbol programı: Geri Dörtlü!


evet ne telegol ne bizim stadyum ne de ahmet çakar'lı santra...benim için en "gerçek" ve en "samimi" kahvehane muhabbetlerinin yapıldığı bir programdı.hatta türk televizyonculuğunda flash tv'nin gerçek kesit'le beraber yaptığı en bomba iş'tir de diyebiliriz.

2004-2006 yılları arasında flashtv ve expochannel'de yayınlamış bu yapımda peki kimler mi vardı?

en az abdurrahim albayrak kadar galatasaray hastası olan,futbolu gerçekten iyi bilen aydemir akbaş,senelerce kadir inanır'ın torpili ile oyuncu oldu denilen ama zamanında küçük onur'un sakat kalmış babası rolüyle,şimdi öyle bir geçer zaman ki dizisine ağlayan türk televizyon izleyicilerini salya sümük ağlatmış koyu fenerbahçeli kabasakal levent inanır,bizimkiler dizisindeki katil rolüyle gonüllerde taht kurmuş beşiktaş aşığı rahmetli aykut oray ve ibrahim tatlıses'in 80'lerde minibüs şöförünü oynadığı filmlerde samimi arkadaşı rolünden tanıdğımız aydemir akbaş'ın kardeşi programın trabzonspor şubesi erdinç akbaş..

programın sunucusu levent inanır'dı ve genellikle sunucu olduğunu anlamazdık bile.sadece aydemir akbaş'ın kayışı kopardığı anlarda lafı değiştirmeye çalışır ve reklam arasına girmeyi tercih ederdi.geri dörtlü'de.ha birde o hafta zirvede kim varsa o futbol topunu en öne alırdı.çok sonra bu uygulamayı erdoğan arıkan'ın sunduğu trt'de ki stadyum programında görmüştük.

bu muhteşem kadronun biz futbolseverlere en güzel gelen tarafı en başta samimiyetti.futbolu böyle şık fular,kravatlarla,pahalı takım elbiselerle yorumlama zorunluluğu yoktu.herkes sabah evden çıktığı gibi gelir takımında beğenmediği şeyleri dobra dobra paylaşırdı.

hatta cep telefonlarını bile kapatmazlardı.aykut oray abimiz telefonuna gelen mesajlara baktıktan hemen sonra "yahu beşiktaş'ın aldığı o yeni sol bek kimdi? " diyerek adem dursun'a bir tür nasihatlarda bulunurdu.levent inanır her fenerbahçe'linin yaptığı gibi alakasız bir biçimde ara sıra aydemir akbaş'a 6-0'ı hatırlatır.bunun üzerine aydemir abimiz ayağı kalkıp hemen "lan hayvan oğlu hayvaaan niye 5-1'i demiyorsun? ha ? biz sizin elinizden kupa aldık hırbo" derdi ve bizlerin kabasakal levent'e ekran başında diyemediklerini söylediği için "helal bee" övgüsünü alırdı.

tabi ara sıra aydemir akbaş'ın hagi için "o teknik direktör olarak galatasaray'a romanya'da salatalık tarlası sularken getirildi" laflarını her ne kadar üzülerek dinlesekte o dönem aydemir akbaş programın yıldızıydı her haliyle.levent inanır ise programda top sektirme yarışmaları düzenleyerek fenerbahçe'li izleyicilere ne kadar futboldan anladığını gösterme çabaları içerisindeydi maalesef.ama olsun serhat ulueren'den sempatik geliyordu yine gözüme...

sözün özü : geri dörtlü 2 yıla yakın süreyle yaptığı bu futbol programıyla şimdiden adını unutulmaz listesine yazdırmıştır.

2 yorum:

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

işte bu. gerçekler gene gün yüzüne çıktı. eline sağlık üstadım. çok özledik bu programı. futbolun gerçek yüzünü konuşan insanlarla, ne konuştuğu belli olmayan kısık sesli insanlardan bıktık.

ellerin zeval görmesin. çok özledik be usta!

jose dedi ki...

aydemir abimizden inciler

http://www.youtube.com/watch?v=E_FH0VmmAe8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xRQNUUh_QMk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nWKvPi3yhMw&feature=related


reklam aralarında başka,stüdyoda başka konuşmayanların programıydı :(

Yorum Gönder