5 Şubat 2011 Cumartesi

Bizim çocuklar mı Ronaldo mu?

Sene 2011. Futbol her yönüyle gelişmeye devam ediyor. Futbolcunun mentalitesinden tut, giydikleri gereçlere kadar, gramına, kumaşına önem veriliyor. Oynadıkları zeminlerden, vurdukları topa kadar son teknoloji kullanılıyor. Amaç futbolu daha güzel hale getirmekle birlikte futbol endüstrisinden köşeyi dönmek.

Tüm bunların yanında futbolun güzellikleriyle hayranlığımız artıyor her gün artarak. Ve bu güzelliklerden birisi de frikik bizim gözümüzde. Sınır, açı, hız, zeka, vuruş tanımaksızın yapılan o vuruşları izliyor, şaşkınlığımız ve sevincimizle devam ettiriyoruz maçı izlemeye. Şimdiki zamanlarda ise pek çok futbolcu kendine has vuruşlarıyla futbolseverlerin gönlünden taht kurmuş bir köşede.


Peki en çok konuşulan kim bu konuda, senin sevmediğin ama bi'o kadar da dilendiğin Cristiano Ronaldo. Topu yere sabitlemesi, geriye birkaç adım atıp büyük bi'atarla gerilmesi, kendine has şekilde bir vuruş sergileyerek o meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmasında, yuh be kardeşim demedin mi söyle? Halısaha maçlarından önce ısınırken, bak bak Ronaldo gibi vuruyorum dediğinde, topu taça atmadın mı hadi itiraf et. Yeri geldi Ronaldo'nun sırrını kendin bulmuş gibi adam 7.15 metreye barajı çekip çalışıyormuş ağbi deyip karalamadın mı analizlerini blogunda? Hepsini yaptın biliyorum ama utanma vakti geldi şimdi.

Ah be kardeşim, hiç mi mahalle maçı yapmadın, hiç mi 2 taş arasına topu geçirdikten sonra yumruğunu kaldırmadın havaya. Futboldan zerre anlamayan adam bile yapmıştır mahalle maçı bu ülkede eminim. Rakip şut atarken topa götü dönmeler taa oralardan geliyor  işte. Ama bizim konumuza dönersek, frikik öncesinde barajı 3 metre bile değil 3 adım yapan biz değil miydik? O 3 adımdan yine golleri atan kimdi? Cristiano Ronaldo mu yoksa bizim çocuklar mı? Sen kalkmış adam 9.15 değil de 7.15'ten gol atıyor diye adamı övüp bitiremiyorsun. 7.15'ten babaannem de şık bir plase golü atar o barajın üstünden. Mesele 3 adımdan golü gerçekleştirmek arkadaş. Hiç kusura bakma ama frikik golüne saygımdan kutlarım onu, 7.15'in üzerinden altından, sağından solundan geçirdiğinden değil yani.


Diyeceksin ki çocukken o kadar 3 adımdan atıyorlardı golleri de şimdi niye Türk futbolcular 9.15'ten frikik atamıyorlar. Atıyorlar arkadaşım, atanlar var hala. Ama o küçükken ayaklarına verdikleri 3 adım hakimiyetini profesyonel futbola geçince 9.15'e alıştıramadılar işte. Abondane oldular.

Sözüm şu ki 3 adımlık baraja rağmen atılan frikik golü > 9.15'miş, 7.15'miş hangisiyse artık, o barajdan atılan goller.

Üzüm üzüme baka baka üzülür, alt lig sendikası 3 adımdan gollerle yüzü güldürür. Sad but illa ki true. :(

2 yorum:

aykupetto dedi ki...

"şut atarken topa götü dönmeler taa oralardan geliyor."
:) kesinlikle doğru. mahallelerin fifa kuralları tadındaki şu 3 adım baraj, 3 korner 1 penaltı vs. gibi hususlardır futbolu futbol yapan bizim çocuklar için.
janjanlı formalar, alttan ısıtmalı sahalar, ben allahım messiden daha yakışıklıyım atarlarındaki tipleri asla benimsemeyecek bu halk. futbolu sermayenin yıkılmaz bir kalesi haline getirmeye çalışanlara karşı inadına "4 avans 5de biter". eribi mesare:)

leventdem dedi ki...

3 adım kuralında ilk çift ayaklı "kaleci adımı" zıplayışı??? ağlatırç

Yorum Gönder