16 Temmuz 2011 Cumartesi

Bu da mı yalan Bira'der?

Şimdi ne dersen de biradan vazgeçmeyeceğini biliyorum. Tamam haklısın kızın yanında 7 bardak vodka redbull'u içtiğini söyledin, arkadaşının yanında 2 buzlu chivas'ları indirdiğini anlattın, rakı zaten senin alanın biliyorum da gel kabul edelim biranın üzerine içki olmayacağını.


Bira hamallık yapıyor yea, içilmez başkan dediğini duyar gibiyim. Şimdi sakin ol ve o birayı mideye indir. Ben de bu sırada gerçek bira ve dilenci biralarının top 5'ini sana göstereyim.


1. Skol

Şu ana kadar üretilmiş ve içimi enfes olan net en iyi bira. 1lt 4.65 tl. Artısına gelirsek; birayı soğuk içeceğimiz aşikar, 1lt bira zamanla ısınmasın diye hızlı içilir ve böylelikle daha çabuk kafa yapar.

2. Bomonti

Skoldan sonra sırayı alıyor. Behzat Ç.'den önce de vardı şimdi de var, sonra da olacak. Tek kötü yanı diziyle ünlenmesiyle birlikte artan fiyatı. 3.5 tl ile raflarda.

3. Marmara

Skol'dan sonra yine fazla fazla yudumlayabileceğiniz büyük şişesiyle. Absinthe yeşili senin, Marmara yeşili bizim. :(

4. Tuborg Kırmızı

Alkol oranı yüksek, gerisini düşünmesek?

5. Vole

Futbol sadece futbol ise Vole sadece vole'dir. Sendikamıza yakışır, sendika sizin için vardır!

Gel gelelim dilenmekten vazgeçmediğin sana göre bira bana göre malt içeceklerine.


1. Miller

It's Miller time değil mi dilo? Limon dilimin de hazırdır şimdi. 17 tane içtim bi'şey olmadı diye hava atmasını da bilirsin. Bi'şey olmaz tabi içtiğin bira olmadığından.

2. Mariachi

Tekila aromalı değil mi? Tekila'nın öz maddesini içeriyor, daha güzel tat alınıyor. He he evet abi. Gazlı limonata'dan farkı var mı söyler misin?

3. Carlsberg

Başkan soda mı içiyoruz bira mı? Ben anlayamadım da zira. Liverpool kontenjanından da iyi dilendin şimdi kabul et.

4. Heineken

33'lük kaç tane götürdün biliyorum da 33'lük bira mı olur abicim ya? Amsterdam'da üretiliyor diye yıllardır Tekel birasına ben mi burun kıvırdım?

5. Gusta

Buğday birasıymış. Şaka mısın? İçimi hafif ve güzelmiş. Kendine gel be karşim.

Me gustas tu > Gusta

Biz seçimimizi yaptık, gerçekleri sıraladık. Sense dilenişi bırak ve gerçek tada bak! Mekanda bira içicem diye dilenci biralarına yönelme artık. Bırak Hollywood sinemalarındaki buzdolaplarında olsun o biralar, senin dolabında skol hazır olda dursun.

He bir de biradan bahsetmişken BİRAVER dünyanın en gereksiz icadı değil midir arkadaş? Ne o öyle abi 2.5 lt şak diye geliyor boruda masanın ortasına. Almanya'da bardakta getiriyorlar abi. Hayır hadi biraver alıyorsun da hiçbir getirisi yok ki. Daha ucuza da gelmiyor çoğu yerde. Bir de bardağa doldurmayı bilmeyen adam hemen atlamıyor mu? Köpük mü içiyoruz, bira mı belli değil?

Yanisi, bira içeceksen gel sendikaya kulak ver, dilenci biralarına artık yol ver!

8 yorum:

jose dedi ki...

post ve köşede duran tuborg'lu fotoğraf=efsane..

gokmenoz dedi ki...

Posta ihanet etmedim ve son vuruşu skol ile bitirdim :(

teritori dedi ki...

10 yıldan daha fazla zamandır dilendiğim efesi es geçmen :(

zizou dedi ki...

İbretlik post olmuş.

toucherleciel dedi ki...

apoftel'siz liste yapmışsın. olmamış.

Toyga Özver dedi ki...

bence klasik efesin de listeye girmesi gerekirdi. malum diloların tam boy hedefinde şu aralar. neymiş bira değilmiş. tuborg gold dövermiş normal efes'imi. buradan hepsine bir hassiktir çekiyorum. ağzımı tahıl ambarı gibi hissettiren tuborg gold'u kınıyor efesime saygılar sunuyorum.

ozdmroz dedi ki...

Baktım kimse bahsetmemiş ama ben atlayım bari,

Behzat Ç. agamızın içtiği bira bomonti değil, sırf dizi için 35-40 adet şişe olacak şekilde çekim sırasında içinde su olan "Bananazura" isimli biradır.

Teşekkürler

Teknik Informatika dedi ki...

Why is Skol ranked first in the author's top 5 biranın list?
Greting Telkom University

Yorum Gönder