17 Ekim 2010 Pazar

Bank Asya 1. Lig'de 8. Hafta: Boluspor 0-2 Denizlispor

Öncelikle herkese selamlar... Bu blogdaki ilk yazım bir maç yazısı olacak ve mümkün mertebe, ama televizyondan ama şahsen izlediğim Bank Asya 1. Lig'den maçlar ile ilgili fikirlerimi paylaşacağım.

8. haftaya kadar gelinen periyodda öncelikle iki takımı incelersek; evsahibi Boluspor bir kaç yıldır kadrosuna belli bir seviyenin üzerine çıkarmış, bu yıl başında da süper lig tecrübesi olan yerliler ve genç yabancılar ile takviyeler yapmış ve üst lige terfi konusunda bir marka olan Levent Eriş'i takımın başına getirilmiş. Denizlispor ise geçen yıl üst ligden tamamen idari olarak yönetimsel zaaflardan bir miktar da olsa kurtulmuş ve Süper Lig’den düştüğü kadronun büyük çoğunluğunu korumuş olarak . Hamza Hamzaoğlu’nun takımın başına geçmesiyle birlikte pozitif bir takım oluşturuldu.

Maça gelirsek; iki takımda 4-4-2'ye yakın bir taktikle çıktı. Bolu'da Burak Akdiş, Denizli'de ise Roberts daha gezenti forvetler olarak rol aldılar. İlk 5 dakika kontrollü geçtikten sonra Bolu evsahibi olduğunu hissettirmeye başladı. Özellikle sürekli kanadını değiştiren, kendisini Karşıyaka ve G.Birliği'nden de hatırlayabileceğimiz Ferhat Kiraz'ın etkili oyunu Denizli savunmasını oldukça zorladı ama Bolu'nun şanssız olması ve Denizlispor'un kalecisi Evren Özyiğit'in iyi bir gününde olması Bolu'yu öne geçmekten alıkoydu. Bu baskı gol getirmeyince, futbolun yazısız kurallarından biri gerçekleşti ve 32. dakikada Emin'in ortasına Youla kafayı vurarak skoru 0-1 yaptı.



Skorun değişmesinden sonra ilk yarının sonuna kadar belki çok tempolu bir süre geçti fakat orta sahalar saydamlaşarak yok oldu adeta. her iki takımın şuursuzca atakları gol olmadı ve ilk yarı bu sonuçla bitti.

İkinci yarı Hamza Hamzaoğlu'ndan beklenen müdahale geldi ve Denizli topu gezdirerek tempoyu bir nebze olsun düşürmeyi sağladı. Ancak Levent Eriş'in takımı arzulu bir şekilde hücum yapmaya devam etti. Ancak kaleci Evren iyiden iyiye kalesinde devleşmeye başladı. 50-70 arası 3 tanesi %100'lük gol olmak üzere pekçok top çıkardı. Sefa ve Yaser hamleleriyle aldığı risk gole dönüşmedi Bolu'nun ve hemen ardından, 72. dakikada bir kontra top ile bu sefer Youla, Emin'e attırdı ve skoru 0-2'ye getirdi.

Maçın geri kalanı ise adeta idareten oynandı ve Bolu mağlubiyeti kabul etmek zorunda kaldı. Denizli ise deplasman karnesinde 4'te 4 yapmış oldu ve zirvede yerini sağlamlaştırdı...

Öne Çıkanlar: Mağlup takımdan Ferhat Kiraz ve Burak Akdiş belki gol atamadılar ama özverili futbollarıyla göze çarptılar. Galip takımdan ise gollerin mimarları Emin ve Youla oldukça başarılıydılar.

Maçın Adamı: Denizli kalecisi Evren Özyiğit, takımının defansının sık olarak yaptığı hatalara ve orta sahanın defansa destek olmamasına rağmen kalesini başarıyla savundu ve takımının 3 puan almasında kilit rolü üstlendi.





1 yorum:

leventdem dedi ki...

emin aladağ'ın nesini beğenmiyolar anlamıyorum. serdar eylik'i bi geçiceksin :( bilmemkaçıncı emre colak :(

Yorum Gönder