26 Aralık 2010 Pazar

çocukluğumuzun futbolcusu kubilay türkyılmaz!




evet belki şimdi 8-9 yaşlarındaki çocuklar "harry kewell" diyor sınıflarında ama ondan daha iyisini,daha stil goller atanını seyrettik bizler çocukluğumuzda galatasaray'da.

raket sol ayak.

kubilay türkyılmaz.

1993 yılında bologna'dan galatasaray'a imza atmaya yakın olduğu günlerde biz mahalledeki çocuklara "olm adam maradona'nın karşında oynamış lan italya'da" diyorduk.o zaman şimdiki gibi istatistiklerle konuşulmuyordu dilenci kabul et.buydu flaş transfer olduğunda arkadaşlarımızın karşısında övünmemiz.

dönemki gazetelerin yazdığı ile onun transfer pazarlığı sekiz saat sürmüş.sonunda bologna ve kubilay ikna edilmiş.16 milyar türk lirası karşılığında kubilay galatasaray'a getirilmişti.umutluyduk..

bu karizmatik futbolcu'nun geldiği sezon ilk işi alex ferguson'un canını yakmak oldu.old trafford'da skor 2-0'ken "gol yemez bu amınakoduğumun sarısı" denilen ve bizi ümitsizliğe sürükleyen şımaykıl'a 2 gol birden attı.unutulmaz maçlar dvdsinde net olarak izlediğimiz skoru 2-2'ye getiren gol'ün ardından şimdinin sunderland menajeri steve bruce ile efsane kaleci peter schimeichel'ın birbirlerine "motherfucker" demesinin baş kahramanıydı bizim türk çocuğu kubilay.her gol attıkça old trafforda gördüğümüz united'lı küçük piç kurularının göt olmasına vesile olması ise orgazmdan zevkli bir andı...


orgazm demişken mizah sahibi bir insan olduğunu unutmayalım.yakışıklılığıyla kadınlarında dikkatini çeken kubilay bir röportajında kendisine sorulan soruya şu yanıtı vermişti:

muhabir: seks futbolcunun futbolunu etkiler mi sence kubilay?

kubilay türkyılmaz: katılmıyorum.ben maçtan bir gece önce seks yapmıştım ama ertesi gün sahada 3 gol attım! "

ertesi sezon şampiyonlar liginde nou camp'da barcelona önüne çıkıyorduk.bizim yedeğimiz genç benhur babaoğluydu.onlarda ise beguristain bile yedek kalabilirdi varın güç farkını hesap edin.birde geçen sene bu stadda 3-0 kaybetmiştik.derken maçın 14.dakikasına doğru saffet sancaklı'nın (nam-ı diyar eşek saffet) arapasında kubilay o müthiş soluyla kaleye patlattı 0-1.biz şaşkın,maçı anlatan akın göksü-hayri hiçler ikilisi kayışı koparmıştı artık...öndeydik! kubilay golü daha sonra o dönem bizim mahalle maçlarında çok sık yapacağımız bir hareketle parmaklarıyla arkadaşlarını çağırarak korner direğinin oradan "gelin gelin" diye kutluyordu.ilerleyen dakikalarda barca oyuna ağırlını koydu koeman frikik ve amor'la 2-1 kazandı.ama olsun bu defa gruba golle başlıyorduk.kubilay'ın golüyle.

daha sonraki sezon takımın başına souness geldi.kubilay sakatlık problemi yaşadı çoğu maç.ama yine fantastik bir gole imza attı o sezon.türk futboluna van vossen gibi bir golcü ve leo benhaaker gibi ünlü bir hoca getiren cem uzan'ın istanbulspor'u sami yen'deydi.kubilay eski açık'ın ordan kullandığı bir kornerde kaleye direkt vuruş yaptı ve top ağlardaydı.cine 5 ekranlarından ilker yasin bağrıyordu yine "şapkaa çıkarılır bu gole şapkaaaa!.."

devre arası vatandaşı olduğu isviçre'nin grasshopers takımına satıldı.euro 96'da ingilizleri yine affetmedi ve ingiltere'ye isviçre formasıyla gol atmış olsada bir nevi ilk gol atan türk futbolcusu oldu.2,5 yıl aradan sonra yine sami yen'e geri geldi.bu defa mavi-beyaz grasshopers forması vardı ama sırtında.2-1 kazandığımız şampiyonlar ligi öneleme maçında bize karşı iyi bir performans ortaya koydu ve bir gole imza attı.ama kubilay'a kızamazdık gol attı diye.nasıl napolililerin italya 90'da maradona'nın italya'yı elediği maçta ona kızamadığı gibi..

hele 2005 yılında oynanan şöhretler maçında fener'e koyanlar parmak kaldırsın tezahüratımıza en başta o parmağı kaldırması yokmu...

açıkçası onun onun özelliklerinde,yeteneklerinde bir sol iç/forvet oyuncusu şu an bile parmaklarla gösterilir yeryüzünde. şu an oynamış olsa liverpool'da falan banko oyuncu olur mesut kadar adından söz ettirirdi.

büyük futbolcuydun kubilay türkyılmaz.

9 yorum:

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

ağladım, net :(

hem dilenci hem ergen hem de disiyim dedi ki...

sizi de sizi seveni de sevmiyorum :(

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

e ne işin var o zaman burada?

leventdem dedi ki...

:( bodom herkesi kucaklamalıyız. hocam önyargılarını at :( sevmek güzel şey desem?

Adsız dedi ki...

kubilay'ın o golü attığı maçta koeman orta sahadan frikikten atmıştı bize golü.

kubilay'ın attığı gol de, yanlış hatırlamıyorsam 13. dakikadaydı.

Adsız dedi ki...

ahhh kubi ahhhh

leventdem dedi ki...

beyler bunu yapmayan liseli;

hangimiz ufakken attıgımız golden sonra kubilay gibi kolları acıp ucak yapmadık ? :(

jose dedi ki...

@levent

http://www.youtube.com/watch?v=66Jvt9QgE8g&playnext=1&list=PL8E908A8EABCF6784&index=23

1.35-1.40 arası :(

nasıl unuturum...

Adsız dedi ki...

@hem dilenci hem ergen hem de disiyim

dişi denmez bayan de :(

Yorum Gönder