27 Aralık 2010 Pazartesi

Futbol duayeni hikmet hoca ve arsenal

İşte Hikmet hoca, işte futbolun gücü. Takım değiştirme hususuna ve futbol düşüncesine laf edilen hikmet hoca, kanki cunkisi arsene wenger'den tam kadro hazırlık maçı ister ve kankası kırmaz yaparlar. tarih 25 temmuz 2001. ve hikmet hoca, futbol bilgisi ile elindeki arsenal'e göre kısıtlı kadrosu tam kadro arsenal'i avusturya'da çimlere gömer. skor 4-1.



Hikmet Karaman'ın; '' Sizi devirip kupayı alan galatasaray'ı biz istanbul'da yendik. ona göre ayağınızı denk alın, as kadronuzla çıkın.'' istediğine arsene wenger olumlu yanıt vermiş, fakat hezimete uğramıştır. 4. dakikada lazarov'la öne geçmiş kocaeli, parlour 1-1'e getirmiş ve nuri çolak ile serdar topraktepe'nin golleri ile maçın skoru belirlenmişti. Arsenal'de, daha sonra bizde yuhalanacak ve her kötü transfer sonrası ismi kullanılacak olan inamoto ortasahada emektar futbolcu ayman'a yenik düşecekti. Zamanın ingiltere milli takımı teknik direktörü goran eriksson, maç sonrası şaşırmış, bu futbol üstadı hikmet karaman'ı tebrik etmeye sahaya gelmiş ve öpüşmelerin ardından hatıra fotoğrafı çektirmişti.




Bu futbol tokadından sonra arsene wenger ipleri sıkı tutmuş, o sezonki tüm lig maçlarında gol atma başarısı göstererek lig şampiyonluğunu ve fa cup şampiyonluğunu kazanmıştı. Hikmet hocalı kocaelispor'sa bu rehavetle olsa gerek zar zor kümede kalmıştı. İlginçtir o dönem, bu maçtan önceki hazırlık maçlarında kocaelispor pek iyi grafik göstermiyorduysa da arsenal'e karşı diklenmiş ve haklı galibiyet almıştı. demek ki istenince oluyor, demek ki destek olunca oluyor. Gereksiz yere türk futboluna/futbolcusuna/hocasına saçma eleştiriler yöneltmek yerine onları destekleyip bu güzellikleri daha fazla bize sunmasını dilenmek boynumuzun borcudur.

Bu maç ile ilgili ayrı bir rivayet ise, kocaelispor arsenal ile kafa bulmuş ve plaka numarası 41 olduğu için skoru 4-1 olarak kocaelispor belirlemiştir.

Şans ve güven verilirse deviremeyeceği takım olmayan usta futbol adamı hikmet karaman'ın önünde bu yazı vesilesi ile tekrar saygıyla eğilmemek mümkün değil.

2 yorum:

jose dedi ki...

hikmet hocamız dünya futbolunun en underrated taktisyenlerinden biridir.

jose mourinho'nun yanında tek şanssızlığı mourinho'nun van gaal'in tercümanı,hikmet hoca'nın da saftig gibi karizmasız bir alman köylüsünün tercümanı olmasıydı :(

yoksa hikmet hocam morinyo'dan daha önce tercümanlıktan hocalığa geçiş yapmıştı.

hikmet karaman > rafael benitez.

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

rafa & pep bizim dokunulmazlarımız abi. onlar bir kenara öncelikle. hikmet karaman'ın en büyük eksiği ismi kısaltılmıyor. hiko / hikmo falan güzel olmuyor. ah babası daha düzgün bi isim koysaymış :(

Yorum Gönder