3 Aralık 2010 Cuma

Kadife ayaklara en yakışan: Kames

Futbol milyon dolarlık çimlerde, sentetik sahalarda, futbol okullarında öğrenilen bir şey değildir. Futbolu yürümeye başladığın an ebeveynler tarafından ayağına atılan plastik/yumuşak herhangi yuvarlak bir nesneye bilinçsizce tekme atmakla başlarsın öğrenmeye. Yaşınla beraber top diyebileceğin nesne de büyür. Dizin evin ucuz halılarında parçalanır yatarak kayarak müdahalelerinde. Gün gelir sokağa çıkarsın. Her mahallede topa sahip olan elbet biri olur. Asfaltta toprakta, yağmurda çamurda 2 taş arasına hayallerindeki isimleri haykırarak vurursun o toplara. Futbolun kirlenmemiş dönemlerini yaşarsın yani o an. işte o vakit futbol endüstrisinin işin içine girmediği, ne teamgeist'in ne de jabulani'nin konuşulduğu, kadife ayaklara en yakışan KAMES topla öğrenildiği dönemlere tanıklık etmiştir futbol.

Adidas, 2006 dünya kupası için teamgeist'i 14 parçadan ürettiğinde yer yerinden oynamıştı. Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu kafasıyla yola çıkan adidas bu sefer 2010 dünya kupası için jabulani diye tırt bir top üretti. Bu ise 8 panelden oluşuyordu. Poliüretandan yapılmış da, şöyleymiş böyleymiş derken pek çok oyuncudan da eksi puan aldı. Biz futbol dilencileri ise bu topa dokunmadan bunun farkındaydık zaten. Ama gel gör ki futbola KAMES top ile paşlanması gerektiği halde bu topu hiçbir organizasyonda görememek insanıın canını sıkıyor. Ulan dünyanın en iyi falso veren adamı gelsin istediği adidas topu seçsin, ben de KAMES'i alıp çıkalım bir sahaya. KAMES'in havadayken aldığı 6-7 farklı yöndeki falsoyu veremez. Sad but true :( Kimse şimdi kalkıp jabulani'yi de savunmasın yok 8 parçadan yapıldı, yok hava panaller var ama yea, 3D özelliğinde entegrasyon yapıldı üretiminde diye tatava yapmasın.


KAMES'i al bak. Tek Parça Tek Yürek! Üzerinde yazar zaten; "Özel Futbol Topu Olarak İmal Edilmiştir." diye. Futbol endüstrisinin başını çeken büyük firmalar daha ne diye - sözde - özel top üretmeye çalışırlar ki?

Buradan tek bir kişiye ulaşmak istiyorum! Uefa başkanı Michel Platini 2014 Brezilya'daki dünya kupasını KAMES top ile oynatsın. Biz futbolu onunla öğrendik, onunla sevdik. Finito.

8 yorum:

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

hıçkırıklara boğularak okudum. ellerin dert görmesin hokey kralı.

gokmenoz dedi ki...

Pak'tan sonra gelen Kames'tir hayatımda :(

leventdem dedi ki...

bizdeki kamesler 9 kattı. noktaaaa.

ulan kames'in falso sistemini çözmüştüm. ilkokul aşkım cisem bana ulaş. tüm mahalle macı gollerim sanaydı aq:(

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

eteğe sığmayan götlüm eminem mervem, aşıktım ulan. betonda planjön atardım sana yaranmak için. o kames'in falsosunu doğru tahmin edip kurtarmak > kim 500 milyar isterse finale kalmak:S

captano dedi ki...

siz şanslıydınız. hiç değilse toplarınızın markası vardı. bu blogla ilgili bir şeyler yazmak şart oldu:)

leventdem dedi ki...

büyüksün captano.

9 yaşında 16lık abilerle mac yaparken köyün 110 a 70 toprak sahasında (ortasında ağac var) düşerek ellerimi parçalamam (yine de maca devam etmem) > pes oynadıktan sonra "uff ya bas parmagım su topladı" diye ağlayanlar...

stadı terkedin...

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

en büyük dayı captano. captan'ın beşiktaşlıları dizginlemeye çalışan polis için '' dışarda üçlü çektiriyor bu ali'' demesi > we have to go back kate :(

cnyvz dedi ki...

sarsılarak hıçkırırak kahkalar atarak okudum. her yaş dönemimi tekrar yaşadım. bu post benim için efsaneler üstüdür (nokta)

Yorum Gönder