4 Aralık 2010 Cumartesi

kahve kültürü demek biz demek.



Dominos'tan pizza söyleyip, yanına 2 miller çakıp atdhe.com'dan tottenham maçı izleme keyfini tadamamış bu insanlar yeni harman, bahar, pall mall, tekel 2000 gibi sigaraları ağızlarından düşürmeden en uzun süre küfür edebilme rekorlarıyla takımlarını izleyen emektarlar.

Futbol ilahlarının; '' futbol basit oyundur, en basit oynayan kazanır'' gibi aforizmalarını bilmezler. futbol asla sadece futbol değildir deyip okey taşını alınlarına yapıştırmazlar. Madem futbol basit oynanmalı, en basitini bu dayılar biliyor zaten. ''ulan roşaveta'nın sırası mı be'', '' önünde adam var, tee arkadaki adama atıyor yahu'' gibi futbolun temel kuralını bu dayılar 40 yıl önceden çözmüş zaten. ama kahve kültürü diye horgörüldüler. Mesut özil çıkar; ''topu en müsait arkadaşıma atıyorum, bana bunu öğrettiler.'' dediğinde bu adam harbi biliyor yea, işte futbol bu basit oynamak lazım yeaa diye aforizmasever zihniyet bu kahvelerdeki dayıların laflarını horgöre dursun, biz o dayılardan futbol sadece futboldur felsefesini çocukluğumuzda da şimdi de olduğu gibi öğrenmeye devam edelim.


Van der vaart'ın karısının son defilesinin analizini yaptın blogunda, karamböü'nün karısı daha güzeldi lan dedin, bu dayılar türk futbolcularının ne haltlar karıştırdığını amcasınınoğlunu anlatır gibi anlattı dinlemedin. Elbetteki dünya futbolunu takip etmeye karşı değilim, ki ben de ediyorum. ama kıyas yapmaya gerek yok. onlar öyle biz böyleyiz. ve biz demek bu kahvedeki adamlar demek. tekrar aynı konuya geliyorum ama çok kafama takıldı. futbol basit oyun dedin dilenci. dedin fakat yapmadığın analiz kalmadı. yok bilmem kim şurada oynarsa daha başarılı olur, başarısızlığının sebebi mevkisinin yanlışlığı. yok hocanın sistemine uymuyor bu adam, yok fundamentali çok yetersiz... lan hani çok basitti? futboldan anlamaz dediğin o kahvedeki adamlar bu kadar saçmalığa yer vermiyor. onlar aslında basit düşünüyor.


Senin kaprislerinle uğraşacağıma bu dayılarla futbol izlerim/konuşurum dilenci. ingiltere'nin alt liglerinden adı türk soyadı yabancı adamlar önermen yerine bu dayıların amatör kümeden futbolcu tavsiyelerini kaale alırım.

Metin oktay'ı bana dillendiren bu kıraathane dayılarına laf ettiremem.


Üzdüğüm için üzgünüm sbt :(

4 yorum:

ugur parildak dedi ki...

abi samimi olayim şampiyonlar ligi futbolunu bank asyaya sırf bu yüzden tercih etmem

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

valla artık futbol eskisi gibi zevk vermez oldu başkan. türlü türlü egzantirik şeyler gündeme gelmeye başladı, futbolun saf güzelliğine bir çarşaf serildi. galatasaray'da yokken altay maçlarını şampiyonlar ligine tercih ederim.

gokmenoz dedi ki...

kahvede yeşil masa örtülü masalarda dizleri çürüterek maçı yaşamak > alttan ısıtmalı koltukların olduğu vip tribünlerde film izlercesine maç seyreymek

ibrahim üzülmez ama sen üzülürsün :(

jose dedi ki...

takım kaybettikten sonra baklava götürüp bir sonraki maça hazırlama kültürümüzde kalmadı!belki 4 büyüklerden bir tek trabzonsporda goruyordum son seneler.onlarda kaybetmıyorlar zaten bu sene

Yorum Gönder