2 Aralık 2010 Perşembe

Ne istersen iste bizden Şamil ünal.





Kariyerindeki en büyük başarı tokatspor forması ile türkiye kupasında fenerbahçe'ye karşı oynamak olan aslan yürek o. Kel kafasından yansıyan güneş ışığıyla besledi bizi tribünde. Fm tabiri ile 3 olan hızıyla gönlümüze taht kurdu yaşı 24 olmasına rağmen. 3 yanlış pas 1 doğru pas eder mantalitesinin fırtınalar estirdiği tff 2. lig'de gözlerimizin pasını alıyor şamil oynadığı futbolla. En büyük özelliği ise frikikler. ortasahadan bile kullanacak olsa 5 dakika sürüyor bir frikiği kullanması. gerilmeler, takıma komut vermeler, hakeme birşeyler anlatmalar falan derken... işin ilginç yanı 2 frikiğinden biri giriyor. girmese bile tamamlanıyor, gol oluyor. Takımın maskotu gibi. Kısa boyu, kel kafası ve maestroluk yapması ile tribünün murat bölükbaş'tan sonra yeni sevgilisi. İskenderun tribünlerinin şamil'i bu kadar çok sevmesinin sebebi oyunu çift yönlü oynayabilmesi, harika ara pasları atabilmesi, oyun zekasının fazla olması falan değil. sadece tribünden güzel görünüyor kel olması sebebiyle ve rakibe tekme tokat dalıyor, hırs küpü. zaten tribünün yaş ortalaması 68 falandır, onlar gerçek futbolsever. şamil puan kayıpları sonrası deli danaya dönüyor. bu yetmez mi zaten dilenci?


Şamil maça çıkar, seramonide milli marşı alpay gibi olmasa da bağıracağıra okur bozuk türkçesiyle. Maç başlar Şamil kendi çapında takımı organize eder, sert oynar, sahanın her yerinde dolaşır. maçın bitimine 5 dakika kala artık sahada yerlerde yatar. iskenderunda senede 20 maç yapıyorsa bunun 15 tanesi 30 derece havada olduğu için her babayiğidin harcı değildir 90 dakika ayakta kalabilmek. Ondan sonra maç biter, tribünler gene bu şamil iyi adam yiğenim der. onlar çıkıp bloguna sarılmaz. şamil'i analiz etmez, maç oynandı bitti. takım yendi yenildi. önemli olan mücadele etti mi? Oyun zekasından bahsetmez kimse. çünkü onların güzel futbolu ile seninki bir değil dilenci. Onlar için mücadele edilen, galip gelinen her maç güzel futbolla olmuştur. Belki şamil'in esas oynaması gerektiği mevkiyi senin blogundan daha önce bahsettiğin gibi analiz etmemişlerdir, belki yanında oynayan adamların yeteneksizliğinden dem vurup derin incelemeler yapmamışlardır, belki şamil'in asık suratı yerine gülümsemesini görmek istememişlerdir ama şamil onların prensidir. hayallerinin ligi olan bank asya birinci lige çıkma ümitlerini onun sırtına koymuşlar ilerliyor. eksiksiz.


Şimdi soruyorum sana dilenci; tff 2.lig 2.si olan bu takımın ledesma'yı, annan'ı, bradley'i alma ihtimali yok. yiğit incedemir'i, yekta kurtuluş'u alma ihtimali yok. peki bunca iskenderun demir çelikspor taraftarı ne yapsın? maça gelmesinler mi? oyun zekası olmayan adamı izlemem diyen sen hiç düşündün mü bu binlerce adam nasıl 40 yıldır maç kaçırmıyorlar? sen böyle adama 5 dakika katlanamazken bu taraftar 40 yıldır zevkle izliyor. Sen düşün, ben efsane şamil'in fotoları ile son vereyim yazıya;




2 yorum:

ak ak akdem dedi ki...

futbol sol'a atılmış bir tokat daha. resmen boğazım düğümlenerek okudum. son zamanlarda okuduğum en etkileyici futbolcu güzellemesi yalan yok erol tok :(

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

esas oynaması gereken mevkiyi analiz edemediğim için üzgünüm. dmc mi mc mi belli olmayan şamil için 3 kere; statlarımızı - bize bırakın - ulaaaaaann.

Yorum Gönder