26 Aralık 2010 Pazar

yerini kimse alamadı çiçek taksi.


yıllar geçsede üstünden hala trt'de denk gelindiği zaman bakılan ve kendini izleten bir sıcacık bir türk dizisi çiçek taksi.

arkadaşlığın,yaşadığımız dünyanın naif,temiz ve bir o kadarda eğlenceli olabileceğinin kanıtıydı bizlere ufak yaşlarımızda..

okuldan gelen her öğrenci,hafta içi her gün gelir gelmez üniformasını çıkartmadan ekranın başına oturur ve beklerdi;

"acaba ömer gene hangi yavşaklıkları yapmış,manolya'dan gizli altılı oynamışmı?" , "abuzer hangi salaklığı yapacak ki bugünde?" , "şeker kazım'ın şekeri yine neden yükselecek?" " artiz celal o istediği başrole kavuşacakmı yoksa yine hem taksici hem figüran mı kalacak?" , "hem taksicilik yapıp hem de hukuk okuyan kenan,avukat selcan'la evlenebilecekmi?"

evet belki çok klişeydi senaryo ama oyunculukların hakiki,jenerasyonun çok genç olması,abuzer'i oynayan (Selim erdoğan)'ın urfa şivesi ve yavşakca "temeeem" ve "eağaam" demesi bize o çağlarda komik ve samimi geliyordu.

bugün bile türkiye'nin her yerinde çiçek taksi logolu taksiler gördüğümüzde bizleri gülümsetiyor bu durum...

hele şu;

çiçek taksi durağı burası
taksinin rengi buğday sarısı
kiminin parası kiminin duası
çiçek taksi durağı burası dizeleri türkiye'de kaygısızlar ve superbaba ile birlikte ilk söz ve müzikli dizi soundtracklardan sayılabilir..

şimdilerde ise akasya durağı altında bir saçmalık yayınlanıyor televizyonda çiçek taksi'nin yapımcısı tarafından.ama onun yanına bile yaklaşamaz ne sıcaklık,ne oyunculuk bakımından.seni sevmiyoruz akasya durağı.

şu net.

Çiçek Taksi > akasya durağı.

16 yorum:

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

hahaha gene efsane aq. şair ömer > greg haus :(

jose dedi ki...

cengiz küçükayvaz > hakan yılmaz

ilk bölümlerde manyak trabzonspor'lu taksici niyazi vardı.taksiyle deplasmana giderdi sık sık..yine bigün deplasmandayken karısı doğum yapmıştı da gittiği maçta golleri atan ogün'le hami'nin adını koymuştu ikiz doğan bebeklerine.tribüncü bir abimizdi. :(

leventdem dedi ki...

peki kazım usta ve ailesi? türkiye aile profilini bu kadar ustaca işleyen başka bir yapım gördünüz mü? sen dizi içinde basit bir bölüm zannedersin ama o hayatın irdelendiği bölümün ta kendisidir.

debriyaj fm > eksen diye devam ediyorum :(

ayrıca celal ile bize umut aşılayan dizi de olmustur. sosyal statun ne olursa olsun, yakışıklı - zengin olmasan da "mavişim" gibi bir kızla çıkma ihtimalin var mesajı vermiyor mu? peki biz bu yüzden dilenmiyor muyuz.

hayatımı değiştirdin çiçek taksi. büyük dizi, büyüz yazı.

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

çiçek taksi durağı burası, taksinin rengi buğday sarısı, taksici de aile babası... diye devam eden dünyanın en iyi dizi/film müziği soundtracki olan efsane parça?

çiçek taksi şarkısı > requim for a dream ost + olgun şimşek - üflediler söndüm karanlıkta öldüm.


manolya&ömer aşkı > ferhatla şirin + polatla elif + hürriyet güçer & alex aşkı :(

bu da mı yalan?

jose dedi ki...

@leventdem

harika analiz.

kazım'ın oğlu mehmet'le yaşadığı duygusal anlar > akasya durağındaki osman aga'nın kızına durmadan tecavüz edilmeye çalışılması it kopuk tarafından.

@bodom

http://www.youtube.com/watch?v=wRaY3eAHesI

ağlattın :(

cerman dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cerman dedi ki...

selcanın babasının kenan'la birlikte barı basması , yaklaşık 10 kişiyi hacamat etmesi , selcan'ın piç sevgilisinin kafasını arabaya sürtmesi ? tarihin en babacan sahnesi.

leventdem dedi ki...

darth vader " luke i m your father son" dediginde abiiiiii yaaaaaa baba ogul'u cok iyi işlemiş star wars dedin de kazım ve oğlunun aynı sen ve baban oldugunu söylemekten nede utanıyorsun. kazımın eşi=annem. annem=muhteşem kadın :(

hadi onu bunu geçtim; twitter'da sosyal tespitin dibine vuruyorsun da debrijay fm'in sahibi ekrem bey'in kapitalist yöneliminin günümüz toplumlarının aynası oldugu gercegini neden atlıyorsun :( ?

cengiz kücükayvaz > jimmy key

leventdem dedi ki...

cem erman; selcan'a aşıktım desem? unfollow.

ayrıca mavişim= günümüzde güzel polislerin olmasını sağlayan insan. ulan o yıllar kadın polis bile ütopyaydı:S nereden nereye. değeri 2300'lerde anlaşılacak bu dizinin.

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

@ demir bilekten bahsettin, uyuyan devi uyandırdın.

@ gül gölge > Simge Tertemiz


peki abuzer'in sempatik, delikanlı ve saf hali? ne kürt açılımına ne halkların kardeşliğine, ne ırkçılık söylentilerine gerek kalırdı tüm dünya insanları abuzeri örnek alsa. abuş lakabı dünyanın en güzel lakabı desem? hesabım var türküsünü ondan iyi okuyan OLAMAZ!

jose dedi ki...

mehmet'in annesini kandırarak eve internet bağlatması.telefon faturası kol gibi gelincede şeker kazım'ın evde çıldırışları..

kenan'ın o efendi,alayı düzgün bir adam olması ve herkes tarafından sevilmesi,hatunların efendi adam yerine o dönem piç çocuk tercihlerine karşı bizi mutlu kılardı.

bekir aksoy > burak özçivit

sbt.

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

bekir aksoy'un türk malındaki saçma oyunculuğu çiçek taksi günlerinin ve pınar altuğlu dolunay soysertli omuz omuza dizisindeki karizmatik ali günlerinin üzerini karalamasa da, olmasa daha iyiydi.

hazır olun çok üzecem; Yönetmen Settar abi > david lynch


adını hatırlamadığım bi lastikçi vardı toparlak bir oğlan. o da benim adamımdı işte :(

jose dedi ki...

settar abi > david lynch

nokta.

tamirci ibrahim'di.erdal türkmen.daha sonra hayat bilgisinde'de oynamıştı "mennan" rolünde.

hayat bilgisi ile ilgilide bir post şart oldu.

gokmenoz dedi ki...

post yazıldığından beri çiçek taksi soundtrack'ini dinliyorum. lastfm'de en çok dinlediğim haline geldi :(

skroplamaktan utananlara inat, çiçek taksi soundtrack'ine devam!

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

oo hayat bilgisi dersen ağlamaya başlarım. pikaçu'nun hiç bir bok yapmadan benim kazanamadığım istanbul hukuku kazanması hariç noksanı olmayan bir dizi :(


hayat bilgisindeki ortega > gerçek ortega.

neyse uzatmayalım, hayat bilgisi postunda devam ederiz :(

Kardelen ÖZIŞIK dedi ki...

akasya durağı güzel çiçek takside güzel

Yorum Gönder