26 Şubat 2011 Cumartesi

Türkiye Gerçekleri: Şenol Güneş&Selçuk Şahin

Scugnizzi (o da bir Fener dilencisi) ortaya çıkardı ve her zaman her yerde itiraf ettim “Büyük taktisyen, usta teknik direktör Şenol Güneş’e özür borcum var” diye. Ancak bu durum, Şenol Güneş’in Milli Takım kariyerine laf etmeme engel değil. Kusura bakma dilo, Avrupa takımı elemeden, Kosta Rika’nın 90. dakikada yanlış kararla ofsaytla kesilen yüzdü yüz gollük atağına duacı olarak, Yattara familyasından gelen disiplinsiz yıldızcıklara bel bağlamış Senegal’i (Haşmet Abi’nin o günkü maç öncesi attığı ‘Fadiga’ya dikkat!’ manşetine selam çakalım) uzatmada yenen Milli Takım dünya üçüncüsü değildir, Japonya ve Güney Kore’de düzenlenmiş tarihin en kötü Dünya Kupası’nın üçüncüsüdür.

Ama gel gelelim Şenol Güneş yönetiminde 2003 yazında düzenlenen Konfederasyon Kupası’na katılan Futbol Milli Takımı = 2006’da 12 Dev Madam’dan 12 Cesur Yürek’e geçiş yapan Basketbol Milli Takımı. Peki o takımın görünmez kahramanı sana göre kimdi?

Dur söyleme, ben tahmin edeyim: Yıldıray Baştürk. Yeter be dilo, bir kere de şaşırt! Ne sevmekmiş bu gurbetçileri. Tamam Brezilya maçlarında sırasıyla Hasan Şaş ve Okan Yılmaz’a nokta asistleri vardı ama o Milli Takım’ın görünmez kahramanı Selçuk Şahin’di. Kanıt mı? Al sana kanıt:

Bu yaşıma kadar Ali Sami Yen-Kadıköy fark etmeden her derbide Galatasaray’ı favori gösteren, Alex’i bile beğenmeyen babamın, “Konfederasyon Kupası'nda bayıldım bu çocuğa... Selçuk’u keşke Fener değil biz transfer etseydik” itirafı.

Sarı-lacivertli formayla dolu dolu 7 buçuk sezon. Sen bloğunda "Kırmızı yanak, pembe dudak El Nino" diyerek yaşam hikayesini kaleme alırken, aslında David Villa'nın Ferrando Torres'ten çok çok daha iyi bir hücum oyuncusu olduğunu dünyaya Avrupa şampiyonluğu ile gösteren üstad Aragones de mi yanılıyordu "Selçuk'un Avrupa'da oynamamasına şaşırıyorum" diye?
Türkiye’de derbileri 2001’de Bülent Akın aldı, 6 Kasım 2002'de Steviç, 2003’te Kral sahada olmasa Kemal Aslan alacaktı, 17 Nisan 2005'te Koray Avcı aldı, Aralık 2006'da Sabri sarı-kırmızı damalı bilekliğiyle Kadıköy'de tek başına yetemedi, geçen sezon Fink aldı ve son üç sezonda Selçuk Şahin. Çünkü Türkiye gerçeği yarım omuz ile yıkılacak Giovani Fos Santos değil, Selçuk Şahin’dir.
Öyle futbolculuğunu uzun uzadıya anlatacak değilim. Geçen sezon Fenerbahçe ilk 8 haftada 8'de 8 yaparken kim ilk 11'deydi, son 10 haftada 10'da 8 yaparken yine kim 11'deydi bak anlarsın. Hoş sen son üç sezonda derbide attığı gollerle futbolculuğunu yeni anladın Selçuk'un ama ben yine de hatırlatayım:
2005’te 5-1'lik kupa zaferinden 10 gün sonra oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Nobre’nin kafasıyla gelen Fenerbahçe'nin şampiyonluk golünde ortayı yapan kimdi?

Tartışma bitmiştir, teşekkürler.

4 yorum:

tari dedi ki...

blogların trollü..gene ibretlik bir çalışmaya imza atmış..

jose dedi ki...

scu'yu severim ama;selçuk şahin'in 40 metreden şutunuda leo franco içeri aldı kabul etsin :( lol.

cnyvz dedi ki...

selçuk şahin'i sevgililerinden dolayı sevmiyorum desem? var onda bir şeyler adam hayata 80-0 önde başlamış :(

şenol güneş bu ligin aktifler içersinde en iyi hocası dedik post yazdın, sakin ol belga ülkenin demedik fatih terim gerçeğini dilenciler gibi aklımdan çıkarmadım. medya iktirmesi olmadan, korunmadan, kollanmadan, anadolu takımları yatmadan, rakipleri bu kadar üstüne oynarken trabzon'u şampiyon yapsın(hemde o yerel basına rağmen) sezon sonu ekstra 1 forma alır arkasına ''şenol güneş 61'' yazarım. SB bu da TRUE

leventdem dedi ki...

şenol güneş aykut kadar şanslı hoca:(

nokta yorum...

yazı muhteşem. selçuk lincoln golu ile başlayan derbide olmasa bugun 10 sene mon sene olayı olmayacaktı :(

Yorum Gönder