29 Kasım 2010 Pazartesi

Hokey Sadece Hokey Değildir!

NHL dilencileri yoktur sanırım bu topraklarda. Ülkedeki sözde spor kanalları da 7/24 olayının 6/23'ünü futbola dilenerek doldurur. Ntvspor da ayıp olmasın diye amatör spor dallarına az çok girmeye çalışıyor. Onlar da sırf Burcu Esmersoy, Tuğba Dural, Sine Büyüka ve Dilara Gönder 4'lüsünden dolayı izleniyor başka sebebi yok. Ulan banane yelkenden, artistik patinaj yapan skinny erkeklerden. Krikete küfür etmeye bile tenezzül etmiyorum bak. Ama gel gör ki dünya üzerinde milyonların takip ettiği koskoca hokey sporundan zerre haber, görüntü olmuyor.

Adrenalin sporlarını söylüyorsunuz, dağcılık yea, 89723 metrede alyuvarlar açılıyor oh mis gibi dedin daha önce biliyorum. Köpekbalıklarıyla sörf de yaparsın sen değil mi adrenalin manyağı. Ulan NHL izlesen başlı başına adrenalin. 3'er periyod ve 20'şer dakikadan oynanıyor ve her periyotta en az 5 dakika kavga oluyor. Öyle bildiğin futboldaki, basketteki gibi itiş kakış değil. Saydırıyorlar tak tak tak tak diye. Yere düşene kadar da kimse ayırmıyor, ne hakem ne de diğer takım oyuncuları. Bazen kombo yapıp 3-5 kişi bazen de tüm takım giriyor birbirine. Ama sen fox'ta tae kwon do'ya boks'a dilenirsin hiçbirşeysizlikten gecenin bir vakti. Bir maç izlesen NHL'den neler göreceksin bilmezsin. Şunu bir izle ve düşün:



28 Kasım geçesi montreal canadiens - buffalo sabres maçı verdi ama nereden bileceksin. sen bugün oynanacak olan el clasico'ya dilenmeye bir hafta önceden başlamıştın bile. Ekşi'de yorumlarımı ekledim, diğer bir ekşi celebrity'si x factor ile beraber izledik ve o da yorumlarını harikulade olarak yazdı başlığa. Sırf sana da bu güzide sporu sevdirelim diye..

El Clasico demişken sana sadece şunu söylüyorum;

Carey Price > Messi + C.Ronaldo

Ayrıyetten;

Hokey'deki kavgalar > Tüm dövüş sanatları + Rocky 1,2,3,4,5,6

Sözümün bittiği yerdir artık. Nokta.

4 yorum:

leventdem dedi ki...

son yıllarda okudugum en iyi spor analizi.

hokey tüm sporların atasıdır :(

gokmenoz dedi ki...

Pleistosen dönemi yaşayan dünyada başka ne olabilirdi ki zaten?

Buzul Çağı > tüm çağlar

victorvandort dedi ki...

go oilers:)

gokmenoz dedi ki...

Habs > Oilers desem, üzer miyiz? :(

Yorum Gönder