14 Ocak 2011 Cuma

Afedersiniz, siz Kerem Alışık mısınız?

Sen ki ağzı durmayan, boş kovalayan, gerekene gerektiği değeri vermeyip al aşağı çekmeyi bilirken popülist yavşaklığın hat safhada görüldüğü güruhların vazgeçilmez müdavimi dilenci. Sana bugün genetik harikası bi'insandan bahsedeceğim. Konumuz belli;


Kerem Alışık olmak .. 


1960 yılında İstanbul'da doğdu. Türkiye'nin en iyi sinema ve tiyatro oyuncularından biri olan Sadri Alışık ve Çolpan İlhan'ın oğlu olduğunu bilmiyorum deme bana şimdi. Dayısının Attila İlhan olması ayrı bi'nokta. Ama sen kalkıp el kadar bebeye, yani Benjamin Agüero Maradona'ya dilenirsin. Babası Kun Agüero, Dedesi Dios Maradona'ya hemen metiyeler düz şimdiden plastik topa çok iyi vuruyor diye. Ben sana Kerem Alışık'ı anlatmaya devam edeyim;
Ailedeki potansiyeli üzerinde taşıyan K.Alışık, bittabi oyunculuğunu anne ve babadan, şairliği ise dayısından alıyor. Pek çok televizyon dizisinde ve filmlerde boy göstermesinin yanısıra, yazdığı ve okuduğu şiirlerle kalitesini açık ara ortaya koydu, biz biliyoruz ama sen niye inkar etmekten vazgeçmiyorsun peki? Gerard Butler yancılığı yapmaktan sıkılmadın mı hala? Tabi ya, sen bir de Edgar Allan Poe'nunkilerden başka şiir okumuyordun değil mi?

Bak sana ne diyeceğim; Kerem Alışık'ın onca yeteneğinin yanında bir de futbolculuk geçmişi olduğunu biliyor muydun çiço? Şimdi 3.Lig 2.Grup'ta mücadele eden Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü'nde zamanında top oynadığını söylesem, ağzın açık kalır mı?


Hatırlar mısın bilmem ama; sene 2003, "Şarkılar Seni Söyler" diye bir dizi vardı show tv'de. Başrollerinde Deniz Akkaya ile Kerem Alışık oynuyordu. Mahalle'ye yeni taşınan Ayten Boralı (Deniz Akkaya) tüm gizemiyle yeni bi'yaşam kurmaya çalışıyordu. Mahallenin ağır abisi Şoför Yavuz'un (Kerem Alışık) aklını başından alması çok uzun sürmüyordu tabi.

Ama en önemlisi ne biliyor musun aşk-ı memnu dilencisi, Şöfor Yavuz'un lakabı 1970'teki Şoför Nebahat filminde Önder Somer'in canlandırdığı "Gececi Neşet", kendisi için de dizide kullanılmıştı. "Gececi Neşet gideeerrr" kelamı da dillerde dolanırdı dizide. Sen bunu bilmezsin, sonra kalkıp Aşk-ı Memnu şebeği Behlül'ün "Behlülll Kaçaarrr"ını sanki orijinalmiş gibi dilinden düşürmedin. Ah be şaşkın, niye böyle ettin?

Gececi Neşet gider > Behlül kaçar. çok net, tartışmaya gerek yok.

Al sana en sağlam şiirlerinden biri: "Afedersiniz siz Bahar mısınız"; dinle ve kelimere dikkat et, kendinden bi'parça bulamazsan, söyle postu sileyim. Klip şahane, sözler şahane, Kerem Alışık'ın ses notu harikulade;


Hülasa;

Sen hala Kerem Alışık'ı çekememeye, kötülemeye; babası Sadri Alışık, annesi Çolpan İlhan, dayısı Attila İlhan; benim de öyle olsa ben de olurdum yeeaa demeye devam et. Daha ne kadar ağlayabileceksin acaba?

Oyuncu gibi oyuncu,
Şair gibi şair,
Futbolcu gibi futbolcu,


Kerem Alışık .. 

7 yorum:

belgarath dedi ki...

Alo!!! orası bilmem kaç sıfır on üç mü? canım,
ne olmuş aradımsa; saatten sanane.
sen buna dilenme, soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeç çocuk olmaktan dilo.
seni sevmiyorum ve sevmeyeceğim.
kerem alışık-aydan şener projeleri > tuncay şanlı projesi.

gokmenoz dedi ki...

Oo bunları eklemeyi unuttum karşim :(

Alo orası bilmem kaç sıfır on üç mü? dünyanın en iyi atarlı girişi desem?

y.erdoğan'ın "sevgilim yoksa sen sevgilim olmayabilir misin" minvalindeki mantık dışı şiirlerine dilenenler gerçeklerin farkına varsın artık.

aferdersiniz siz bahar mısınız > sevgilim yoksa sen sevgilim olmayabilir misin

net.

leventdem dedi ki...

resmen kahkahalara boguldum. postu görür görmez aklıma alo orası bilmem ac 013 mü güzelim geldi benim de... deli güldüm :(

efsane post. utanmadı mı artık bunlar ya. gececi neşet gideeeerrrr

leventdem dedi ki...

aloo alooo aloooooo - kapattı... dünyanın en acıklı şeyi...

jose dedi ki...

efsane postlardan biri daha kardşim.

kerem alışık yazısı beni hakan ural gerçeğini yazmaya sürükledi net.

captano dedi ki...

http://www.rerererarara.net/sozluk.php?id=518960

doğum tarihi kesin yanlış. sbt:(

gokmenoz dedi ki...

büyük kaptan captono'nun gözünden kaçmadı, hemen düzeltmeler yapıldı :(

Yorum Gönder