12 Ocak 2011 Çarşamba

Biri sanat yönetmeni mi dedi?

Şaşırmaya hazır mısın sanatsever dilo? Şimdi senin aklınla oynayacağım. Bir şeyin izlenebilirliğinin içine sanatı katarsan, izleyiciyi o kadar içine çekersin yarattığın olguda.

Sen ki sanat yönetmenlerine dilenip durdun bunca sene. 
Jacques Helleu ölmeden önce Chanel'in reklamlarına işte sanat bu dedin. Amelie'ye tamam dilendin de, hangi sahnesinde sanat var da Aline Bonetto'yu göklere çıkardın? Madonna'nın kliplerini izlemeye devam et tüm hayranlığıyla, Christopher Ciccone iyi iş çıkarıyor değil mi?

Stalker'ı izledin, iyi hoş, kabuldür ama 13 dakika salt rayların üzerinde giden adamın sadece kafasını izlemek, bunun neresinde sanat söyler misin lütfen? Sanat anlayışımız mı farklı yoksa benim hayat damarlarımdan biri  mi kopmuş anlamadım ben art'ist :(


Sana sanatla ilgili tek bi'örnek vereceksem şu kliple noktayı koyarım. İlk dakikasından son saniyesine kadar buram buram sanat ve oyunculuk kokan bi'klip. Gülnaz'ın sesi > Madonna desem alınmazsın umarım. Madonna'nın tek artısı janjanlı sahne ışıkları, başka bi'numarası yok.

Klibin sanat yönetmenini söylemiyorum sana dilo. Araştırmacı yönünü kullan ve gerçek sanatçının hakkını ver biraz. 

4 yorum:

Futbol Vandalı Bodom dedi ki...

nokta

jose dedi ki...

ispatlı konuşmuş yine gökmen saygı duyuyorum.

Adsız dedi ki...

sucettin ayna olmasaydı gülnaz da olmazdı. efendim?

Adsız dedi ki...

blogda daha önce yer alan küçük emrah filmleri , badi , param yok pulum yok şak şak şak dahil bütün filmleri severek hala izlerim. ancak stalker da farklı özel bir yerde durur belleğimizde. özeldir sinemaya gönül verenler için. cüneyt arkının kılıç bey filmi nasıl özelse oda başka anlamlarda özeldir. stalker ı ağzına dolayıp dilenenlere , başka film bilmem diyenlere lafımızı söyleyelim. ama filmede şimdi haksızlık etmeyelim. birtakım kişilerin şöyle sanat filmi böyle metaforları var diye lafın altından girip üstünden çıkmalarına olsun tepkiler. filme şu kadar dakika raylar üstünde adamın kafasını seyrettiyor demekte filme dilenenlerden farklı bir tavır değil. sonuçta beğeniler değişir ama ortaya konulan ciddi bir emek varsa en azından saygıyı ufakta olsa hakeder. saygılar...

Yorum Gönder